Öncelikle olarak 14 yaşındaki bir çocuğun elinde silahla okul basarak silah çekmesinin büyük bir olay olduğunu ifade eden Mehmet Öztürk, “O yaşta okulda olması gereken bir çocuk elinde silah olması, çevreyi tehdit etmesi herkesin öncelikle de siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın düşünmesi gereken bir olgudur” dedi.
Mehmet Öztürk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“17 Şubat Salı günü Çorum Cumhuriyet Lisesi’nde elinde tabanca ile 14 yaşındaki bir öğrenci 3. kattaki sınıfa girip bir kız öğrencinin kendisi ile birlikte gelmesini istemiş, ancak bunu başaramayınca sınıftaki iki öğrenciyi rehin alarak okuldan kaçırmıştı. Güvenlik güçlerinin bu kaçırma olayını gerçekleştiren kişiye yönelik ikna çabaları ve müdahalesi sonucu öğrenciler başarılı bir şekilde kurtarılmıştı.
Yaşanan bu olay öncelikle öğrenciler üzerinde büyük bir tedirginliğe yol açmıştır. Ancak olayın daha da büyümemesi ve büyük zararlar gelmemesi herkesi biraz olsun rahatlatmıştır. Öncelikle olarak 14 yaşında bir çocuğun elinde silahla okul basması, silah çekmesi büyük bir olaydır. O yaşta okulda olması gereken bir çocuk elinde silah olması, çevreyi tehdit etmesi herkesin öncelikle de siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın düşünmesi gereken bir olgudur. Çocuk yaştaki bir kişi bu silah ile okul basıp kız kaçırmak istemesi eğitim düzeyimizin, toplumsal hoşgörümüzün sınırlarını çizmiştir. Toplumda diyalogla çözülemeyen sorunlar kaba kuvvetle çözülmeye çalışmaktadır. Bu tür olayları yaratan toplumsal nedenler ortadan kaldırılmadan benzer olaylar ortaya çıkacaktır.
Okullarda yaşanan olaylar güvenlikçi yaklaşımlar ile çözülemez. Toplumsal yaşamdaki hoşgörü eksikliği, birbirini anlamayı ortadan kaldıran ötekileştirici dil, eğitim sistemindeki ciddi sorunlar ve tabiki bunları üreten siyasal-toplumsal sistem sıkıntının merkezidir. Milyonlarca çocuk ve gencimiz geleceğe güvenle bakamamasının önündeki engeller ortadan kaldırılmalı ve onların birlikte yaşam kültürünü zenginleştirecek zihinsel dünyaları yeniden kurulmalıdır.
Bu olayın ve benzerlerinin okullarımızda bir daha yaşanmamasını diliyor, başta bu talihsiz olayı yaşayan öğrencilerimize, onların ailelerini, öğretmenlerine, okul personeline geçmiş olsun diyoruz.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim