“Çocuklar Sanatla Büyüsün” projesi kapsamında okul yönetimi tarafından daha önce bir piyano kazandırılan Ulukavak Anaokulu şimdi de tam donanımlı sanat atölyesi ile dikkat çekiyor.

“Sınırsız sanat” sloganıyla yola çıkan okul yönetimi ve öğretmenler, uzun süre yaptıkları araştırmalarla çocukların sanat etkinlikleri konusundaki ilgi ve ihtiyaçlarını belirledikten sonra okul öncesi eğitim kurumlarında görmeye alışık olmadığımız türden bir atölyeyi hayata geçirdiler.

Yapılandırılmış sanat etkinliklerinin tamamen kaldırıldığı atölyede, çocuklar diledikleri türdeki boya ya da materyalleri kullanarak, diledikleri çalışmayı özgürce yapma fırsatı buluyorlar.

Atölyede çocukların özgürce üretmelerinin sağlanması amacıyla her türden materyale yer veriliyor. Çocuklar atölyeye girdiklerinde büyük ve küçük boyutta tuvaller, kara tahta, beyaz tahta, duvarda bulunan resim kâğıdı ruloları, farklı türdeki şerit, bant, ponpon, köpük malzemeler, kuru boya, sulu boya, akrilik boya, kumaş boyası, ahşap boyası, süngerler, fırçalar, fon kartonu, eva kartonlar, elişi kâğıtları ve grapon kağıtları gibi pek çok malzemeyi sınırsızca kullanabiliyor.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim