Özelleştirmenin ne demek olduğunu öğrenmek isteyenlerin Çorum Çimento Fabrikası’na bakmasının yeterli olacağını belirten Sözüdoğru, “Onlarca işçinin çalıştığı fabrika kapanma noktasına getirilmiştir. Fabrikanın kapanması ülke ekonomisine ve kent ekonomisine zarar vermektedir” dedi.

Şeker Fabrikası’nın Çorum bölgesine sağlayacağı katkının 400 milyon lira olduğunu kaydeden Sözüdoğru, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin açıklamasına göre; fabrikanın bu yıl yapacağı üretim faaliyetlerinden bölgeye sağlayacağı parasal değer 400 milyon liradır. Şeker Fabrikası ilin en büyük sanayi kuruluşudur. Fabrikada kristal şekerin yanı sıra yan ürün olarak melas ve yaş pancar posası da üretiliyor.

2017 yılında 97 bin 950 dekarlık alanda şeker pancarı ekimi yapılmakta olduğundan, fabrikanın alım yaptığı Çorum merkez, Alaca, İskilip, Osmancık, Sungurlu ve Yerköy’de 147 köyde 3 bin 40 çiftçi tarafından 97 bin 950 dekarlık alanda pancar ekimi yapılmaktadır.

Fabrikanın özelleştirilmesi işsizlik, işçilerin işten atılması, ucuz işçi çalıştırılması demektir. Özelleştirme sendikasız, güvencesiz işçi çalıştırılmasının önünü açmaktadır.

Fabrikayı şu alsın, bu alsın tartışmasının da yersiz ve gereksiz olduğunu belirtmek istiyoruz. Kamunun malı kamuya ait olarak kalması gerekir.

Herkesin fabrikaya, ekmeğine ve aşına sahip çıkması gerekmektedir. Bu nedenle Çorum Şeker Fabrikası sadece şeker işçisinin, sadece pancar üretici köylünün, sadece nakliyecinin değil tüm Çorum halkının hatta tüm ülkenin sorunudur.

Bu nedenle Emek ve Demokrasi Platformu olarak şeker fabrikası satılmasın, özelleştirme ve talan son bulsun diyen tüm kurum kişi ve partileri destekliyoruz.

Emek ve Demokrasi mücadelesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve milletvekili arkadaşlarının yapacağı basın toplantısına katılacağımızı bildirir, tüm Çorum halkını da katılmaya çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim