Benkar Tarım Erkunt Traktör Çorum Bayii tarafından Traktörcüler Sitesi’nde organize edilen tanıtım kokteyline firma sahipleri Mehmet Karakaş, Ahmet Benli, Satış Sorumlusu Murat Öztürk ile çok sayıda üretici katıldı.
Kokteylde Türkiye'de sadece bir adet üretilen ve üstün özelliklere sahip Haşmet 110 Lüks isimli traktör tanıtıldı. CRD teknolojisine sahip “Haşmet 110 Lüks” adlı traktör modeline talebin çok büyük olduğunu söyleyen Satış Sorumlusu Murat Öztürk, traktörün Çorumlu çiftçilere bu nedenle kura yöntemiyle satılacağını dile getirdi. Dünyadaki 26 ülkeye traktör ihracatı yapan ve ülkenin ilk yerli traktör üreticisi olan Erkunt Traktör’ün Haşmet 110 Lüks modelinin ilimizde de büyük ilgi gördüğü tanıtımda konuşan Öztürk, arka tarafta bulunan kuyruk milinin yanında bağımsız ön kuyruk mili, kabin içi deri kaplama, nubuk tavan, ön ve arka kamera sistemi, klima, komprasör, yol bilgisayarı, havalı koltuk, ultraviyole karaltılmış camlar gibi üstün özellikleri bulunduğunu anlattı.
Yeni traktörün 2015 yılında bir tane üretildiğini, gelecek talebe göre 2016 yılından sonra seri üretime geçilebileceğini dile getiren Öztürk, 110 beygür gücündeki çevre dostu Deutz motorlu Haşmet 110 Lüks modelinin ön hidroliğiyle 2.5 ton, arka hidroliğiyle ise 5 ton kaldırabildiğini kaydetti.
Firma sahiplerinden Mehmet Karakaş da Erkunt Traktör’ün Haşmet 110 Lüks modelini görmek isteyen çiftçileri Traktörcüler Sitesi’ndeki Benkar Tarım’a beklediklerini dile getirdi.
Tanıtım filminin izlendiği ve traktörün katılımcılar tarafından incelendiği etkinlik kokteyl ile sona erdi.



(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim