Kutlamalar kapsamında Çorum Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde Spor Şenliği düzenlendi.

Programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Faruk Yamaner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Selami Bolat günün anam ve önemine uygun bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ise “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Spor Bizimle’ projesi kapsamında hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerimizin toplumla bütünleşmelerini hedeflemek en büyük gayemizdir. Bu Spor Şenliği ile engelli vatandaşlarımızın hayatı paylaşmaları için bir engel olmadığını göstermiş bulunuyoruz. Bu nedenle, engelli vatandaşlarımızın hayatlarının her alanında var olmalı ve birey, toplum olarak onlarla empati kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalıyız” dedi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile oluyor. Yine aynı şekilde bu tür etkinliklerle de engelsiz yaşamın mümkün olduğu ve bunun için tüm kamu ve sivil toplum kurumlarının çalışmalarını iş birliği içinde yaptıklarını görmek bu haftanın önemini ayrıca vurgulamaktadır. Spor Etkinliklerinde başarılı olan sporcularımızı ayrıca tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum”

Konuşmaların ardından Yavruturna Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle birlikte Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından sergilenen müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Çeşitli spor branşlarında yarışmaların düzenlendiği şenlikte öğrenciler unutulmaz bir gün yaşadı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim