Çorum İl Özel İdaresi’ne 19 milyon liralık ek bütçe onaylandı. İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı son toplantısına ilimizdeki tüm köylerin kanalizasyon ve kilit parke taşı altyapısının tamamlanması işinin ayrılan ödeneklerle mümkün olmayacağı yönünde ek ödenek konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.
İl Özel İdaresi’nde hazırlanan 18 milyon 970 bin liralık ek bütçe konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı raporu görüşmek üzere önceki gün olağanüstü olarak toplanan üyeler ek bütçeyi onayladı. Halil İbrahim Kaya yönetiminde düzenlenen toplantıda ek bütçe ile ilgili komisyonun hazırladığı raporu Mustafa Çelik üyelerin bilgisine sundu.
Çorum’un tüm köylerinin yollarında yapılacak asfalt çalışmalarında kullanılacak elek altı ve mıcır malzemenin alınması ve taşınması konusunda 27 milyon 866 bin liralık ödenek sağlanması ve Çorum Belediyesi ile protokol yapılarak 500 bin ton mıcırın bedeli karşılığında alınması için İl Encümeni’ne yetki verilmesi de görüşülerek kabul edildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan da toplantıda 2015 yılında 120 milyon lira olan bütçenin bu yıl 150 milyon lira olarak öngörüldüğünü, sürekli büyüyen ve gelişen bir bütçeye sahip olduklarını ve bu bütçenin hizmet akışının daha fazla olmasını sağlayacağını dile getirdi.
Üyeler tarafından Çorum’da 2017 yılı sonuna kadar tüm köylerin asfalt, kanalizasyon, kilit taşı ve su sorunlarının çözülmesi için çalışılması gerektiği belirtilen toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Kaya da bir değerlendirme yaparak hem bütçe için teşekkür etti hem de üyelere bazı konularda sitemde bulundu.
Vali Necmeddin Kılıç’ın Çorum için bir şans olduğunu dile getirerek iki Meclis üyesinin bazı muhtarlara “Bu işleri Vali Yapıyor” şeklinde mesajlar attığını vurgulayan Kaya, buna çok üzüldüğünü vurguladı. 15 Temmuz’dan sonra artık partilerin bir kenara bırakılarak “Çorum” özelinden sorunlarla ilgilenilmesi gerektiğini anlatan Kaya, göreve geldikleri günden bu yana Meclis olarak ortak hareket ettiklerini ve hiç kimsenin alınan kararları sahiplenmemesi gerektiğini söyledi.
Kimsenin ucuz siyasete tenezzül etmemesi gerektiğini vurgulayan Kaya, “Biz lafta demiyoruz Çorum’a hizmet asılsa gerisi teferruattır. O arkadaşlarım kendisini biliyor lütfen bu meclisin bu havasını, bu birlikteliğini incitecek rencide edecek, kıracak, dökecek, bozacak bu tür şeylerden şahsi ve ucuz siyasetlerden lütfen uzak duralım o günler eskilerde kalmıştır. Biz kardeşliğimize memleketimize bakalım” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim