Çorum Belediyesi tarafından Hakkari'de görev yapan güvenlik güçlerine gıda malzemesi gönderildi. Akşemsettin Cami önünde düzenlenen törene Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan, Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Külcü, yaptığı açıklamada, “Teröre karşı devletin yanında olanlar için gıda maddeleri ile özel harekat polislerimiz için 3 bin paket leblebi gönderiyoruz” dedi.
Bir hafta önce 4 kamyon ve 2 TIR’dan oluşan hediyeleri gönderdiklerini hatırlatan Başkan Külcü, “Hediye diyorum çünkü devletimiz Doğu ve Güneydoğu’da gerekli yardımları yapıyor. Bugünde aynı şekilde devletin ve milletin bekası için evlerini boşalan ve teröre karşı devletin yanında olanlar için gıda maddeleri ve özel harekat polislerimiz için leblebi 3 bin paket leblebi hazırlattık ve gönderiyoruz. Türkiye’de şimdi Türk-Kürt kavgası yok. Böyle bir oyun oynanmakta ve Allah’a hamdolsun ki halkımız bu oyunun farkında. Bir ve beraber olarak bu oyunu bozacağız. Orada ateist bir devlet kurmak istiyorlar. HDP denen parti Müslüman olan Kürtlerle de Türklerle de kavgalı. Onların esas hedefi düşmanları Müslümanlardır. Bunların hepsi bir oyundur, tuzaktır. Milletimizde bu tuzağın farkındadır. Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecek. 100 yıl önce aynı oyunlar oynandı. O zaman bunları Çanakkale’de denize döktük. Bu cennet vatanı onlara terketmeyin. Allah’ın izniyle bu günler geçecek güzel günler gelecek. Bu minarelerde ezanlar hiç susmayacak. Vatan hainlerinde ve işbirlikçilerinin en sonuncusu yok edilene kadar mücadeleye edeceğiz. Şehitlerimiz ve gazilerimizin ailelerine sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmadan sonra hazırlanan hediyeler Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik güçlerine yollanmak üzere dua edilmesinden sonra yola çıktı.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim