Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, kısa adı TÜRKAV olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Çorum Şubesi tarafından düzenlenen “Ortadoğu’daki Son Gelişmeler ve Türkiye” konulu bir konferansa katılmak üzere Çorum’a geldi.
Önceki akşam Afra Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa MHP İl Başkanı Bekir Çetin, TÜRKAV Genel Başkanı İbrahim Vatansever, TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Fatih Gök, MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Sami Çam ve Ülkücü camiadan çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak TÜRKAV Genel Başkanı İbrahim Vatansever ve TÜRKAV Şube Başkanı Mehmet Ferit Erkün birer selâmlama konuşması yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve Türkiye’ye olan etkileri konusunda görüşlerini aktardı.
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, çok önemli enerji koridorları ile su kaynaklarının kesiştiği bir bölge olan Ortadoğu’nun ABD ve İsrail işbirliğiyle sürekli kaosa sürüklendiğini vurguladı.
Ortadoğu’nun zenginliklerle dolu kadim bir coğrafya olduğunu vurgulayan Özcan Yeniçeri, “Bu nedenle Ortadoğu, 21. yüzyılda söz sahibi olmak isteyen her ülkenin üzerinde hesap yaptığı stratejik bir alandır. Ortadoğu ile hesabı olanların, İslâm’la ve Türkiye ile de hesabı vardır.” dedi.
SSCB’nin yıkılması ve soğuk savaş döneminin sona ermesiyle birlikte ABD’nin yeni bir düşman arayışına girdiğini ifade eden Yeniçeri, “Yeni düşman” olarak İslâm’ın belirlendiğini ve 11 Eylül 2001’de yaşanan İkiz Kule saldırılarından sonra İslâm dinine yönelik manipülasyonların artırıldığına dikkat çekti.



“BOP Eşbaşkanı, Türk Milleti’ni temsil edemez”
Ortadoğu’daki zenginlikleri elde etmek için bölgedeki 23 İslâm ülkesinin sınırları ve rejimleri üzerinde değişiklik plânları yapıldığını ve bunun için Büyük Ortadoğu Projesi’nin hayata geçirildiğini söyleyen Yeniçeri, “BOP, İslâm dini üzerinde yapısal bir değişiklik gerçekleştirmek için çalışmakta, bu plâna da Cumhurbaşkanı Erdoğan BOP Eşbaşkanı sıfatıyla alet olmaktadır. ABD Başkanı’nın verdiği bu eşbaşkanlık, Türk Milleti’ni temsil edemez.” diye konuştu.

“IŞID’in görevi, İslâm’ın imajını infaz etmektir”
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, son olarak Ortadoğu denkleminde IŞİD terör örgütünün sahaya sürüldüğünü dile getirerek şöyle devam etti:
“IŞİD çok uluslu küresel bir projedir. Görevi İslâm’ın olumlu imajını infaz etmektir. Bölgemizde Şiiistan, Sünniistan ve Kürditan olmak üzere 3 yeni devlet kurulmaktadır. IŞİD, emperyalist bir enstrüman olarak bu işte kullanılmaktadır. IŞİD tehdidiyle ilgili olarak Bölge’de yaşanacak olayları Hükûmet’e en başından beri izah ettik. Ancak ne yazık ki Down sendromlu bir iktidarla karşı karşıyayız. Olayları anlamakta güçlük çeken kromozomları eksik ve şuursuz bir iktidar var.”

“PKK istese de silah bırakamaz”
Hükûmet’in açılım politikasını da sert sözlerle eleştiren Özcan Yeniçeri, “PKK istese de silah bırakamaz. Çünkü PKK’nın iradesi kendi elinde değil. Kobani’de IŞİD’i mağlup eden bir topluluk imajı kazandırılan PKK yakın bir zamanda Batı’da ‘Kurtuluş Örgütü’ olarak tanınacaktır. Doğu ve Güneydoğu’da polis karakola, asker garnizona hapsedilerek PKK otoritesi güçlendirilmiştir. Ancak şu iyi bilinmelidir ki bu millet en zor şartlar altında Yunan işgalini kabul etmemiştir kaldı ki PKK işgalini mi kabul edecek?” diye konuştu.

“Erdoğan, Anayasa’yı ihlal ediyor”
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlık ilkesini çiğneyerek Anayasa’yı ihlal ettiğini belirterek, “Sayın Erdoğan çıkıyor, Kırşehir’de AKP’ye 400 vekil istiyor. Anayasa, Cumhurbaşkanı’na siyaset yapma yetkisi vermiyorsa, Cumhurbaşkanı bu yetkiyi nereden alıyor? Erdoğan bu yetkiyi kendisinden alıyor. İşte bunun adı despotizmdir, diktatörlüktür.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim