Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi’nin yargı kararnamesi ile 784 adli ve 104 idari hakim ve savcı olmak üzere toplam 888 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı.
Yaklaşık 6 ay önce Çorum’da göreve başlamış olan Çorum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ozan Kaya, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süreyya Saygın ise Kırşehir Hakimliği’ne atandı.
Çorum C. Savcısı Murat İnceel, Fatsa C. Başsavcısı oldu. Çorum Başsavcı Vekilliği’ne, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah getirildi. HSYK Tetkik Hakimi Tunay Pulça Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı, Batman Hakimi Kamil Kaya da Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atandı.
Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Çelik Mardin Hâkimliğine, Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Necip Doğan ise Kırşehir Cumhuriyet Savcılığına atandı. Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Osmancıklı hemşehrimiz Hakan Arslan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı oldu.
Sinop’a Başsavcı olan Ozan Kaya’nın eşi Gülcan Çakır Kaya da, Sinop Aile Mahkemesi Hakimi oldu. Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na; Konya C.Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, Alanya C. Başsavcısı Yener Yavuz, Manavgat C. Başsavcısı İlhan Ocak atandı.
Çorum Hakimliğine; İzmir Hakimi Akar Akarsu, Alanya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emine Talay Yavuz, Körfez Hakimi Arzu Karakülah getirildi. Çorum Hakimi Mehmet Osmanoğlu, Yargıtay C. Savcılığı’na, Çorum Hakimi Ekrem Bıyık Yargıtay Tetkik Hakimliği’ne görevlendirildi.
Edremit C. Savcısı Enver Baltürk, Osmancık C. Savcılığı’na, Muş Hakimi Zeynep Baltürk Osmancık Hakimliği’ne, Osmancık C. Savcısı Ercan Ermiş ile Osmancık Hakimi Satu Altınbağ Ermiş de Yargıtay Tetkik Hakimliği’ne atandılar.
Editör: TE Bilisim