Çorum Belediyespor ile Gazi ve İnönü Caddesi üzerindeki otopark anlaşmasının feshedilmesi üzerine ücretli otoparkın sonlandırılmasının ardından dün belediye önüne gelen bir grup İZPARK çalışanı işsiz kaldıklarını ifade ederek kendilerine iş verilmesini istedi.
İşe başlamadan önce işin yasal olduğunun kendilerine belirtildiğini buna güvenerek çalıştıklarını anlatan Ferdi Tekel, park yapmak isteyen müşterilere karşı yeri geldiğinde hoşgörülü davrandıklarını, karşılıklı iletişimde nezaketi ön planda tuttuklarını dile getirdi. Firmanın kendilerine işin yasal olduğunu söylemesi üzerine işe başladıklarını aralarında il dışından çalışmaya gelenlerin bulunduğunu dile getiren Ferdi Tekel, bir süre sonra işin yasal olmadığının söylendiğini ve ramazan ayında işsiz kaldıklarını belirtti. Evlerine ekmek götürmenin derdine düştüklerini söyleyen Tekel, 19 kişinin işsiz olduğunu ve eve ekmek götürebilecek ve alın teriyle para kazandıracak bir iş istediklerini vurguladı.
Şu ana kadar birkaç olay dışında park edenlerle sorunlarının çıkmadığını ancak son olayda Ali Rıza Suludere sayesinde işsiz kaldıklarını iddia eden Ferdi Tekel ve beraberindekiler, Suludere’nin kendilerini sürekli taciz ettiğini, park ederken her seferinde ödeme yapmayacağını ve yaptırmayacağını söylediğini en son bir hafta önce aralarında yine bir tartışma geçtiğini anlattı.
Belediye önünde yaptığı açıklamada işsiz kalmalarının sorumlusu olarak Ali Rıza Suludere’yi gösteren Tekel ve beraberindekiler, olay günü Suludere’nin 5 kişi ile geldiğini ve alkollü olduğunu iddia etti. Aynı konu nedeniyle kendileri ile uğraştığını belirten Tekel, “Abi bin arabana da git dediğimiz halde kapısını geri açtı ve aşırı derecede üzerimize geldi üzerimize yürüdüler. Arabanın içinde tabancaya mermi sürüldü bunlardan kimse söz etmiyor. Masa başında oturan insanların bir sözüne hepimiz işsiz kaldık. Bazılarımız mahkum denetimli serbestlik ile sabahları imza atıyoruz. Kimse iş vermek istemiyor. Çalışmak istiyoruz, ailemiz var çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için çalışmamız lazım ancak topluma kazandırılmıyoruz işsizlikle suça teşvik ediliyoruz. Alnımızı terletip ekmeğimizi kazanmak istiyoruz” dedi.
Otopark sözcüsü Ali Osman Çelik de firmanın kendilerine 2 yıl sözleşme imzalandığını belirterek işe aldığını, amacın Gazi ve İnönü caddelerinin trafik yoğunluğunun azaltılması olduğunu kaydederek, “Şimdi işsiz kaldık önümüz bayram bize bir yol gösterilsin” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim