Gerçekleştirilen görüşmede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan’ın yanı sıra bölüm öğretim elemanları hazır bulundular.

Nitelikli ara eleman yetiştirme noktasında lokomotif görevi gören meslek yüksekokullarında istihdam odaklı bir eğitim anlayışını benimsediklerinin altını çizen Rektör Alkan, özellikle teknik bilimler alanında Elektrik, Elektronik, Mekatronik ve Bilgisayar Programcılığı gibi bölümlerin yanı sıra Otomotiv programının fiziki altyapı ve müfredat güncellemesi noktasında önemli ölçüde desteklendiğini vurguladı.

Göreve geldiği günden itibaren değerli öğrencilerimize daha iyi ortamlarda eğitim verebilmek adına atölye ve laboratuvarları yenileme ve geliştirmeye yönelik pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Alkan, Otomotiv bölümü ile ilgili olarak da işgücü piyasasının talepleri ve çağın gerekleri doğrultusunda güncel bir otomotiv atölyesinde bulunması gereken donanım ve cihazların temininin titizlikle sağlandığını ve fiziki iyileştirmelerin de ivedilikle tamamlandığını söyledi.

Otomotiv sektörünü dünyada hızlı değişim ve gelişim gösteren en önemli sektörlerden biri olarak nitelendiren Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nin elektrikli otomobil üretiminin öncelik kazandığı son dönemlerde bu gelişmelere duyarsız kalmadığını ve bu doğrultuda yapılan gerekli güncellemelerle birlikte Otomotiv Programı ders müfredatına “Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojisi” adlı dersin eklendiğini hatırlattı.

Öğrencilerin aldıkları eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak üzere gerçekleştirilen atölye çalışmalarına en üst düzeyde alt yapı ve teçhizat desteği verildiğini ve bunun yanı sıra öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılında başlatılacak olan 3+1 eğitim modeli ile daha fazla destekleneceğini ifade eden Alkan, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında otomobil üreticisi firmalardan hibe olarak kazandırılan araçların uygulamalı eğitimlerde öğrencilerimize büyük yarar sağladığını dile getirdi.

İlimize getirmek için büyük çaba sarf edilen ve Çorum için önemli katkılar sağlayacak olan uluslararası bir otomotiv firmasının ilimiz ve bölgemiz için büyük bir yatırım olacağını vurgulayan Rektör Alkan, söz konusu yatırımın işbaşı eğitim modelinde MYO’lara uygulamalı eğitimi genişletme imkânı ve sektör açısından da yetişmiş nitelikli insan gücüne kolayca erişme fırsatı sunacağını belirtti.

Rektör Alkan ayrıca AR-GE, inovasyon ve girişimcilik sonucu üretilen bilginin, büyümenin ve gelişmenin en büyük itici gücünü oluşturduğunu ifade ederek, Mühendislik Fakültesi başta olmak üzere Teknokent ve Merkez Laboratuvarı ile Üniversite’nin diğer başka birimleriyle de yerel ve uluslararası çapta çok önemli Ar-Ge ve bilimsel çalışma projeleri yapabileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim