Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarını anlattığı basın toplantısında dönemleri içinde yapılan ve yapılmakta olan en önemli yeniliklerden birinin sulama sisteminde olduğunu kaydeden Başkan Külcü, göreve geldiklerinde sulamanın arazözlerle akşam saatlerinde yapıldığını hatırlattı.

Sulamanın serin havada yapılması ve akaryakıt ile personel giderlerinin de bulunduğunu söyleyen Külcü, “Gece yapılan işin doğru yapılıp yapılmadığını ancak yeşil alanlar ne zaman sararırsa o zaman anlıyorduk. Bu konuda bir etüt yaptık. Otomatik sulama sisteminde yüklü bir maliyet ortaya çıktı. 3 yıllık bütçemizi 1 yıl içinde kullanmak zorunda kaldık. Ancak yakıt, personel gideri ve sulama giderlerini yatırım maliyeti olarak harcadığımızda sistem 3 yılda kendini amorti etti. Bugün kentimizdeki yeşil alanların 3/2’si otomatik sulanmaktadır. Sadece sudan tasarrufumuz 5 milyon litredir. Her yıl bu sistem sayesinde birkaç milyon lira karımız olmaktadır” diye konuştu.

Başkan Külcü bir diğer yeniliklerinin ise parkların güvenliği ile olduğunu, parkların nitelik ve konfor kazanarak bir yaşam alanı haline gelmesi ile birlikte aydınlatma ihtiyacı doğdunu anlatarak “İnsanlarımız geç saatlerde bile buraları kullanır hale geldiler. 170 parkın tamamında aydınlatma yapıldı. 33 parkımızda ise sırasıyla yapılacaktır” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim