Açılış törenine AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, ilçe belediye başkanları, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, İl Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları, STK Başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Mehteran bölüğünün mini konseri ile başlayan törende Ulaşım İşletme ve Acenteleri Derneği Başkanı Seyit Şahin, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Milletvekili Adayları Salim Uslu ve Cahit Bağcı birer konuşma yaptı.
Törende Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür eden Seyit Şahin, hayal ve beklentilerinin üzerinde bir terminale kavuştuklarını dile getirdi.
AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu da konuşmasında; kendi öz yurdunda garip olan ve zulüm gören neslin, isminden, kıyafetinden ve inancından dolayı büyük zararlar gördüğünü ifade ederek artık Türkiye’de böyle şeylerin yaşanmadığına dikkat çekti.
Uslu, “Belediye Başkanından, Cumhurbaşkanına kadar herkes bir fetih yapmıyor ama fethin duyarlılığı ile, fethin ruhu ile, fethin sorumluluğu ile bir devri kapatıyor, eski Türkiye devri kapandı yeni Türkiye devri açılıyor.” Dedi. Konuşmaların ardından Ulaşım İşletme ve Acenteleri Derneği Başkanı Seyit Şahin, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ ye teşekkür plaketi verdi.
Edilen duanın ve kesilen kurdelenin ardından Çorum Şehirlerarası Otobüs Terminalinin açılış kurdelesi kesildi. Törene katılanların yeni terminal binasını gezmesi ve ikramların ardından tören sona erdi.



(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim