Çorum Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Çorum Belediyesi Servis Araçları Çalışma Usul ve Esasları Yönergesine göre şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar; otogar ile şehir merkezi arasında kendi şahsi araçları ile ücretsiz müşteri servisi koyup-koymayacaklarına kendileri karar vermektedir.

Konuya ilişkin olarak Çorum Belediyemizin görev ve sorunluluğu ise; talepte bulunmaları halinde firma sahiplerine araç uygunluk belgesi ve güzergâh izin belgesi düzenlenmektir. Çorum Belediyesi hüküm ve tasarrufunda bulunan yolcu terminalinde faaliyet gösteren ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bazı firmalar 08.00-20.00 saatleri arasında vermiş oldukları “Ücretsiz Müşteri Servisi” hizmetlerini kendi inisiyatifleri dâhilinde iptal etmiştir.

Bazı firmalar ücretsiz servis hizmetine saat 20.00 – 08.00 arası devam etmekte, bazı firmalar ise 24 saat ücretsiz servis hizmeti vermeye devam etmektedir. Alınan bu karar firmaların kendi kararları olup Belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim