Çorum Belediyesi ve Ulaşım Hizmetleri A.Ş (ULAŞ A.Ş) tarafından otobüs şoförlerine iletişim becerileri, stres yönetimi ve öfke kontrol tekniklerini içeren eğitim semineri düzenlendi.
Belediye Meclis Salonundaki seminere Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin, ULAŞ A.Ş. Başkan Yardımcısı Zafer Bolat, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli ile çok sayıda otobüs şoförü katıldı. Eğitim Danışmanı Serkan Beyaz tarafından verilen iletişim becerileri eğitiminde otobüs şoförlerine empati yapmaları, suçlayıcı ve yargılayıcı olmamaları tavsiyesinde bulundu.
Şoförlerin yolculara daha fazla güven aşılaması durumunda vatandaşların toplu taşıma araçlarına rağbet göstereceğini anlatan eğitim danışmanı Beyaz, “Vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanması çok önemli. Çünkü şehrimiz büyüyor. Bu nedenle tutarlı ve uzlaşmacı olun. Gerçeği doğru bir dille anlatın. Mümkün olduğu kadar vatandaş ile ikili diyaloga girmeyin. Nezaket ehli bir dil kullanın. Karşınızdakini iyi dinleyin. El ve kol hareketlerinize dikkat edin. Vatandaşla konuşurken başka işlerle meşgul olmayın. Eleştirilmeye de tahammül edin.” diye konuştu.
Şoförlerin daha güler yüzlü ve anlayışlı olmasını hedefleyen iletişim eğitimi iki gün sürecek.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim