Oto Tamirciler Esnaf Odası olağan genel kurulu önceki gün Gülüm Düğün Salonu’nda yapıldı.

Genel kurula Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Uğur Tüfekçi, ÇESOB Başkan Vekili ve Kasaflap Odası Başkanı Recep Gür, Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek, Pazarcılar ve Sebzeciler Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Kahveciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Bakkallar ve Bayiler Odası Özkan Şanal ile birlikte çok sayıda oda üyesi katıldı.

Genel kurulda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Uğur Tüfekci başkanlığındaki divanda Şoförler Odası eski Başkanı Recep Kayıkçı, Satılmış Önler, Ahmet Ayçam ve Ali Okur yer aldı.

Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu. Yönetim, denetim kurulu raporlarının okunması ile devam eden genel kurulda, bilanço, gelir-gider hesapları oylanarak ibra edildi. Kongrede kanunen gündeme eklenmesi gereken öğrenci okutularak burs verilmesi, odanın bağlı bulunduğu birliğin onayıyla gayrimenkul, araç alım satımı yapabilmesi, üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda kooperatif kurmak, kooperatiflere üye olmak, şirket açmak veya vakıf kurma konusunda yönetime yetki verilmesi ile ilgili maddeler oybirliğiyle kabul edildi.

Ayrıca bir önceki dönem yönetimindeki usulsüzlük nedeniyle hesaplara geçen 13 bin 700 TL’nin kullanılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi de oybirliğiyle onaylandı. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Adil Biçer, Zanaatkarlar Sitesi Yapı Kooperatifi ile Ahi Evran Sanayi Sitesi Kooperatifi ile ilgili devam eden tartışmaları hatırlatarak yapılacak dükkanlarla ilgili maliyet açıklaması istedi.

Genel kurulda ilk konuşmayı Oda Başkan Adayı Adem Kabadayı yaptı. Seçimin hayırlı olmasını dileyerek çeşitli projelerini anlatan Kabadayı ayrıca bugün üyelerin kullanacağı oyun oda başkanını seçmekten başta Çorum sanayisinin kaderini belirleyeceğini, geçen dönem yönetimde yer aldığını, odanın iyi yönetilmediğine bizzat tanıklık ettiğini ve bu nedenle aday olduğunu vurguladı.

“ESNAFIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”

Oda üyelerini Ahi Evran Sitesi’ne üye yapanın bizzat mevcut başkan Necmettin Uzun olduğunu, daha sonra yolsuzluk söylemleri ile esnafın kafasını bulandırdığını, bu site için yönlendirme ile itirazda bulunduğunu söyleyen Kabadayı, esnafın haklarını kimseye yedirmeyeceğini, ranta ve dayatmaya karşı 7/24 esnafın yanında olacağını sözlerine ekledi.

Kongrede daha sonra ise mevcut başkan Necmettin Uzun konuşma yaptı. 4 yıl önce oda üyelerine yapılacak hizmetin hakka hizmet anlayışı ile göreve talip olduklarını ve bu 4 yıllık süreç içinde esnafa hizmet ettiğini açıklayan Uzun, “Gecemizi gündüzümüze katarak bıkmadan, usanmadan ilk gün ki aşkımızla en kaliteli hizmeti sizle buluşturacağız” dedi.

“10 MİLYON EUROLUK AB PROJESİ HAZIRLADIK”

Oto Tamirciler Esnaf Odası’nın bir ilke daha imza atacağını ve 1.5 yıldır hazırlığını sürdürdükleri 10 milyon Euro’luk bir Avrupa Birliği hibe projesi hazırladıklarını anlatan Uzun, “Projemizin birinci aşaması bitti. İkinci aşamasıyla ilgili ise Bakanlık nezdinde çalışmalar devam ediyor. Biz koltuk sevdalısı değiliz. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan makamda iken oranın hakkını vermektir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Seçim sonucu ne olursa olsun kazanan esnafımız olsun” şeklinde konuştu.

30 YILI GEÇMİŞ ÜYELERE PLAKET

Genel Kurulda daha sonra ise yılın ahisi Kemal Özgül’e onur belgesi verilirken, odanın 30 yıl ve üzeri üyeleri olan Avni Baykın, İbrahim Çelenk, Ahmet Çırpı, Mustafa Özbekiş, İsmail Sarıaslan, Salih Güray Baykara, Mehmet Uğur, Abdullah Özenç, Bekir Gündoğdu, Cemal Ayçam, Mustafa Çilingir, Veysel Yalvaç, Yaşar Poyraz, Ahmet Demiray, Mehmet Üngün, Erdem Şahin, Erhan Şenel, Turgut Demirpençe, Talip Kasap, Haydar Kılıçaslan, Ahmet Bekar, Adil Bayrak, Şaban Karkın, Mustafa Özkadeh, Halit Reçber, Fuat Albey, Elvan Arıcı, Esat Çaykara, Mehmet Topal, Veysel Çıtak, Hasan Özkeş’e sektöre hizmetlerinden dolayı plaketleri oda başkanları tarafından takdim edildi.

UZUN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Kongre divan heyeti daha sonra görevini tamamlayarak yerini Seçim Kurulu’na bıraktı. Verilen aranın ardından ise 900’ün üzerinde üyesi bulunan odanın seçimlerine geçildi. Mevcut başkan Necmettin Uzun ile Adem Kabadayı’nın yarıştığı genel kurulda 591 oy alan mevcut başkan Necmettin Uzun yeniden Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Adem Kabadayı ise 307 oy da kaldı.

Necmettin Uzun’un yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Alattin Yalçın, Mehmet Murat İlter, Ahmet Bektaş, Mustafa Türkcan, Halil Yiğitoğlu, Mustafa Fındıkcı, Niyazi Bulut, Kadir Akdağ” Odanın Denetim Kurulu’na ise İsmail Yağlı, Özkan Ersoy ile Elvan Baykal seçildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim