Çorum Oto Tamirciler Odası’na üye esnaf yüzyıllardır devam eden ve bir Ahi geleneği olan Arife Duası’nda yine bir araya gelerek helal ve bereketli kazanç için dua etti.
Çorum Belediyesi ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) öncülüğünde Arife günü Çorum Sanayi Sitesi’nde Oto Tamirciler Esnaf Odası tarafından Arife duası gerçekleştirildi.
Arife Duası’na Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Çorum 2. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Esnaf Odası Başkanı Sedat Ek, Dikiciler ve Kunduracılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Coşgun, Oto Tamirciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.
Birlik ve beraberlik ve helal kazanç için dua edilmesinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Çorum 2. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve Oda Başkanı Necmettin Uzun yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verirken, tüm esnaf ve sanatkarların Kurban Bayramı’nı sağlık ve mutluluk içerisinde geçirmelerini temenni ettiler.



YALÇIN KILIÇ: DEVLETİMİZ TERÖRÜN ÜZERİNE SONUNA KADAR GİTMELİ
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bu günlerde ay-yıldızlı bayrak altında bir ve beraber olmamız gerektiğini söyledi.
Devletimizin terörün üzerine kararlı bir şekilde gitmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, “Devletimiz büyük bir devlet. Rengarenk bir toplumumuz var ve toplumumuzda ki her rengin ayrı bir yeri var. Bizler yüzyıllardır kardeşçe yaşadık. Ama birileri hala huzurumuzu ve barış ortamımızı bozmaya çalışıyor. Devletimiz terörle mücadelede kesinlikle geri adım atmamalı ve sonuna kadar gitmeli. Çorumlu tüm esnaf kardeşlerimizi işyerlerine bayrak asmaya davet ediyorum. Ay-yıldızlı bayrağımıza sahip çıkalım. Bugüne kadar çeşitli terör olaylarında kaybettiğimiz tüm şehitlerimiz Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına da sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.



ZEKİ GÜL: MAKAM VE MEVKİ DEVLET VARSA OLUR, YOKSA MAKAM DA BOŞ MEVKİ DE
Asırlardır olduğu gibi helal kazanç için dua etmek üzere bir araya geldiklerini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, 7 yıldır aralıksız katıldığı Arife Duası geleneğinin gelecek kuşaklara da aktarılması gerektiğini kaydetti.
Dünya üzerinde yaşayan bazı Müslümanların bayram ederken, bazılarının ise Hıristiyan ülkelere mülteci olmak için sığınmaya çalıştıklarını vurgulayan Gül, o kardeşlerimizin Hıristiyan ülkelere sığınması taleplerinin Müslüman devletlerin bir ayıbı olduğunu söyledi.
Suriyeli bir profesörün ülkesini terk ederek Çorum’a yerleştiğini ve kendisiyle dertleşme fırsatı bulduğunu aktaran Gül, “Suriye’de profesörlük yapan kardeşimizin Türkiye’de hiçbir vasfının olmadığını gördüm ve buna çok üzüldüm. Makam ve mevki devlet varsa olur. Bu yüzden devletimize sahip çıkalım. Makam ve mevkilerimizi devletimize borçluyuz. Yoksa makam da boş mevki de” dedi.
Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında lider konumda olduğunu aktaran Gül, “Bizler dünya liderliğine oynarken bazı şer odakları çıkıyor ve güzel ülkemizi ateşe atmaya çalışıyor. Türkiye’yi nasıl böleriz, nasıl kan gölüne çeviririz diyenlere karşı uyanık olmalıyız. Bu mesele siyasi mesele olmaktan çıktı, memleket meselesi oldu” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim