Otizmle farkındalık günü kapsamında 1000 mavi renkli balon yaptırdıklarını ve etkinlikte dağıtım yaptıklarını dile getiren Yamaner, otizm konusunda seslerini duyurduklarını ve gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirtti.

SERVİS SORUNUNU ÇÖZEMEDİK

“Hareket eğitimi ile çocukları bir yere getirebildiysek ne mutlu bize” diyen Prof. Dr. Faruk Yamaner, üniversite olarak yükü çektiklerini ve herkesin seferber olduğunu ancak servis meselesini çözememenin içini acıttığını belirtti”

Servis sıkıntısının çözülmesi için çalmadıkları kapı kalmadığına dikkat çeken Prof.Dr. Yamaner, tüm çabalarına rağmen sorunu çözemediklerini kaydederek, “Bunlar fakir aileler, koca bir il otizmli çocuklar için araç tahsis edemiyor mu? Bu konuda bundan sonra hiçbir kapıyı çalmayacağım bu da bizim sitemimiz olsun” dedi.

Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında otizmli çocuklar için yaz ve kış kampları düzenleneceğini çocukların bu kamplara aileleri ile 5 gün gidebileceğini belirten Yamaner, bu başarıyı elde eden nadir üniversiteler arasında olduklarını söyledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim