Turgut Özal Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Geçici Başkan Emine İnal, derneğin şimdiye kadar ki çalışmaları ve faaliyet planları hakkında bilgi verdi.
Otizmli çocuk annesi olarak sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer almak istediklerini belirterek tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen İnal, “Otizmle ilgili ilimizde ihtiyaç olan bu derneğimizin kurulması ile bu noktada hizmetleri bir adım daha ileri götürmek için bir araya geldik” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı ve Özel Eğitim Uzmanı İbrahim Eren de dernek faaliyetleri ve hedefleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Eren ayrıca otizm hakkında bilgi vererek tedavide en önemli unsurun erken tanı ile yoğun bireysel özel eğitim olduğunu açıkladı.
Konuşma sonrasında kongrede derneğin yeni yönetimi Emine İnal, Ferhat Sarı, Müge Yüksel, Nergihan Köklükaya, İbrahim Eren, Özlem Fındık, Ahmet Uzun, Çeşminaz Kayalar, Burcu Özaydın, Nisanur Ağır’dan Denetim Kurulu Cafer İnal, Eren Şahin, Tuba Yücel, Defne Çetinöz, Sendegül Çınar, ve Murat Çiftçibaşı’ndan oluştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim