Sungurlu doğumlu hemşehrimiz Ömer Gezer, otelcilik sektörünün en prestijli ödüllerinden birinin sahibi oldu.
Dünya Otelcilik Ödülleri içinde “En İyi Çalışan” ödülü, Ömer Gezer’e verildi.
Wolrdwide Hospitality Awards 2015’te kazandığı “Best Iconic Employee” ödülüyle Frankfurt’ta da büyük takdir toplayan Ömer Gezer, Frankfurt Steinberger Otel’de (Frankfurter Hof) 43 yıldan beri çalışıyor.

“OTELİMİZİN RUHU”
Frankfurt Steinberger Otel’den yapılan açıklamada da, Ömer Gezer’in kendilerini onurlandırdığı belirtilirken, “O yalnızca bar şefimiz değil, aynı zamanda iyi bir dinleyici, neşelendiren, öğüt veren, kenti en iyi tarif eden, otelimizin ruhu... O en yüksek hizmet kültürümüzün şekillendirdiği isim. Hepimiz için örnek kişilik” denildi.

“İŞİNİZİ GÜLÜMSEYEREK YAPIN”
Ömer Gezer ise, "Otel çalışanları işini mutlaka ciddiye almalı. İşine sadık olmalı. İşini cana yakın bir şekilde, gülümseyerek ve müşterinin gözlerine bakarak yapmalı. İnsanın yüz ifadesinden, bakışlarından nasıl bir gün geçirdiğini anlamalı, kendini ona göre hazırlamalı” ifadesini kullandı.

SALİH GEZER’İN KARDEŞİ
Ömer Gezer, Çorum’da Turizm Müdürlüğü de yapan, uzun yıllar Bodrum Turgutreis’te restoran işleten Salih Gezer’in kardeşi.
43 yıl önce Ankara Otelcilik Okulu’nu bitirdikten sonra staj için gittiği Frankfurt’ta kalan Ömer Gezer, 43 yılda Almanya eski Cumhurbaşkanı Johannes Rau, Almanya eski Başbakanları Kohl ve Schröder ile Suudi Kralı ve pek çok ülkenin başbakanına; Türkiye’den Erol Simavi, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç ve Şahenk’lere özel servis yaptı.
Gezer’in yönettiği bar, Frankfurt Kitap Fuarı’nda ünlü yazarların da buluşma merkezi haline geldi. Ömer Gezer 43 yılda bine yakın otelci yetiştirdi.



(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim