Bilkent Üniversitesi tarafından Saraybosna’da düzenlenecek olan 10. Büyük Türk Dil Kurultayı’na Yaylabaşı İlkokulu’nda görev yapan Öğretmen Ümit Çiftbaş davet edildi.
Daha önce Arnavutluk ve Kuzey Irak’ta düzenlenen kurultaylarda sunum yapan Çiftbaş, Saraybosna’da düzenlenecek kurultayda “Türkçe Öğretiminde Sınıf Kitaplıklarının Rolü” konulu sunum yapacak.
Türk dilinin öz zenginliğini meydana çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen Büyük Türk Dil Kurultayının uluslararası bilim çevrelerince kabul görmüş bir etkinlik olduğunu belirten Çiftbaş “Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı Bilkent Üniversitesi’nin özverisiyle devam eden bilimsel nitelikli, geniş katılımlı uluslararası bir etkinliktir. Türk dilinin öz zenginliğini meydana çıkarmak, onu dünya dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek, Türk dili ile ilgili gelişmeleri görüşmek, yeni tespitleri tartışmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Kurultayda hem Türki ülkelerin bilim adamları hem de uluslararası katılımcılarıyla Türk dilindeki yeni gelişmeler ve sorunlar görüşülmektedir” dedi.
10. Büyük Türk Dil Kurultayı Bilkent Üniversitesi, Sarayevo Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği Dayanışma Vakfı ile Saraybosna’da gerçekleştirilecek.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim