Ortaköy’ün adının Şapinuva olarak değiştirilmesi ile bu işin olmayacağını belirten Tükoğlu, “Ortaköy’e 1995’de devlet hastanesi yapılmasını sağladım. Beldesi Aşdağul’a ise YİBO yaptırıldı. Allah aşkına Ortaköy’e 20 yıldır yollarının genişletilmesi dışında ne yapıldı? ‘20 yıldır Ortaköy’e hiçbir şey yapmıyoruz bari adını değiştirelim’ dediler” ifadelerini kullandı.
Hititlere başkentlik yapmış olan Çorum’un turizm pastasından pay alamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Türkoğlu, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Bunun için gayret sarf edilip güzel çalışmalar ve projeler hazırlanmalıdır.
Bunların başında iyi bir ekip ve organizasyon olmalıdır. Bu ekip, günü birlik olan gezilerde yerli ve yabancı turistlere güzel Çorum’umuzun turizm ve kültürel zenginliklerini çok iyi bir şekilde tanıtmalıdır.
İnsanlar artık Anadolu’da yöresel yemeklerden tadıp otantik yerlerde konaklamak istiyor. Dolayısı ile yayla, doğa ve av turizmine ağırlık verilmesi gerçeği ortaya çıkmaktadır. Bunu şu şekilde sıralayabiliriz; mesela Ankara’dan Çorum’a hareket eden bir turizm kafilesi sabah kahvaltısını Sungurlu’da yaparak Hattuşa ve Alacahöyük’ü gezdikten sonra öğle yemeğini Alaca’da yemeli. Yemekten sonra Zile yolu üzerinden Ortaköy-Şapinova-İncesu kanyonunu gördükten sonra akşam konaklaması için Çorum’a gelmeli. Çorum’da da Hıdırlık’ı gezmeli. Akşamı Çorum’da geçiren turist kafilesi Osmancık Koyunbaba Türbesi ve köprüsünü gezerek Kargı’ya geçmeli. Öğle yemeğini Obruk Barajı kenarında yemeli ve turizmden çok şey bekleyen İskilip ve Bayat’ı gezerek Ankara’ya ulaşması sağlanmalı.
İstanbul’dan gelen turist kafilesi ise önce Kargı’ya sonra Osmancık’a, sonra İskilip üzerinden Çorum merkeze, Ortaköy, Alaca, Boğazkale, Sungurlu üzerinden Ankara ve İstanbul’a dönmeli. Ayrıca av ve yayla turizmi de Çorum Valiliği’nce değerlendirilmeli.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim