Konu ile ilgili komisyon raporunu okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, idareye devredilen ihtiyaç fazlası taşıtlardan 2000 model bir aracın Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 1994 model bir aracın da Ortaköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bedelsiz devredilmesinin görüşüldüğünü ifade ederek, diğer idarelere bedelsiz devredilmesinde yarar görülen araçların devrinin merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerince Bakanlığı mahalli idarelerde meclis kararlarına bağlı olarak sosyal güvenlik kuruluşlarınca ize ilgili bakanlığın teklifi üzerine bakanlığın uygun görmesi durumunda yapılabildiğini anlattı.
Mustafa Alagöz bu hükümler uyarınca idareye devredilen ihtiyaç fazlası olan 1994 model taşıtın Ortaköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne devredilmesinin komisyon tarafından uygun bulunduğunu söyledi.

ÖZEL İDARE’DEN OKUL YAPILMASI İÇİN YER TAHSİSİ
Çöplü Mahallesi 6 ada, 13 parselde kayıtlı mülkiyeti idareye ait 4 bin 940,87 m2 taşınmazın ortaokul yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi oybirliği ile kabul edildi.
Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu okuyan Başkan Mustafa Alagöz, taşınmazın ortaokul yapılmak üzere 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 6. Maddesinin (a) bendinde yer alan “İlk ve Ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binaların yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde yapmakla görevli ve yetkilidir” hükmü gereğince taşınmazın İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsisinin yapılmasının komisyon tarafından uygun bulunduğunu ifade etti.
Komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim