Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin (BTUM) son tahminleri hakkında açıklama yapan Murat Asar, “Bölgemizin, özellikle iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra görülmekte olan lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara ilave olarak, yarın (27 Mayıs Çarşamba) Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı ve serin bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor” dedi.
Murat Asar, 3 günlük hava tahmini hakkında şu bilgileri verdi:
“27 Mayıs Çarşamba günü: Bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 28 Mayıs Perşembe günü: Bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların bölgemizin batısında(Kastamonu, Sinop ve Çorum çevrelerinde) yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 29 Mayıs Cuma günü: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bölge genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının yağışlarla birlikte batıdan başlayarak hafta sonuna kadar bölgemizde 4 ila 6 derece arasında azalacağı tahmin ediliyor. Bu hafta görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, lokal su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.”
Bölge Müdürü Asar, meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasının yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim