Kargı İlçesi’nde ormanlık alanda eşini ve eşinin kaçtığı adamı tabancayla vurarak öldüren katil zanlısı “Eşimi çok seviyorum. Onunla kaçarak evlenmiştik, gözü yükseklerde olduğu için bunlar başıma geldi. Yinede böyle bir suçu işlediğim için çok pişmanım” dedi.
3 yıl önce evlendiği ve 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Özlem Aydın Ağar'ı kendisini terk edip Samsun’da ikamet eden 20 yasındaki Murat Yılmaz’a kaçtığı için izini bulup öldüren sonrada polise teslim olan katil zanlısı Süleyman A., ile olaya karıştıkları iddia edilen diğer 4 sanığın yargılanmasına başlandı.
6 ay önce meydana gelen olayda 24 yaşındaki Süleyman A., ile birlikte, Kardeşi Sedat A. eşinin kardeşi Turan A., Deniz D., ve Alpay K., ’Töre Saiki le tasarlayarak öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Çorum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Katil zanlısı eşinin hastaneye gidiyorum diye evden çıktığını ve bir daha da geri dönmediğini başka bir insanla kaçtığını öğrendiğinde dünyasının başına yıkıldığını söyledi.
Süleyman A., savunmasında şunları söyledi: “Bende kekemelik olduğu için rahat konuşamıyorum. Üç sayfalık yazılı savunma vermek istiyorum. Bu yazılanların hepsi samimi itiraflarımdır” dedi. Süleyman A., daha sonra şunları söyledi. “Ben üç yıl önce eşimle severek ve kaçarak evlendim. Sonra bir çocuğumuz doğdu. İlk başlarda çok mutluyduk, Evden gittiği gün hastaneye gidiyorum diye evden çıktı gün gece olduğunda eve dönmedi. Aramadık yer bırakmadık.
Sonra kayıp ilanı verdik, Sonra polis onu Samsun’da buldu ve bize haber verildi. Tabi, başkasına kaçtığını da öğrenince dünyam başıma yıkıldı. Ben hem çocuğum hem de eşimin rahat ettirmek için üç yıl boyunca yemedim yedirdim. Giymedim giydirdim. Sonraları huyu değişmeye başlamış gözü yükseklerdeydi. O benim onurumu gururumu, ayaklar altına aldı. O beni bırakıp başkasına katı.
Sonra ben İstanbul'dan kalkıp yanımdakilerle birlikte Samsun’a gittim. Onları bulduk, Araç içerisinde eşim ve kaçtığı adamla konuşurken, birbirimize bağırmaya başladık, cinnet geçirdim desem yerinde olur. Silahı doğrultum ve onları ormanlık bir alana götürüp öldürdüm. Bu olayda suçlanan Sedat A., Turan A., Deniz D., ve Alpay K., ’nin hiç bir suçu yoktur. Cinayeti kendim işledim. Pişmanım” dedi.
Sanık Süleyman Ağar verdiği çelişkili ifadeler üzerine mahkeme heyetine “Daha önce verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Şu anda verdiğim ifadeler doğrudur. Daha önceden psikolojim bozuktu. O yüzden öyle ifade verdim. Ayrıca Turan ve Mevlüt Aydına da kızdığım için diğer ifadelerimde onlara iftira attım. Olay ben gerçekleştirdim cinayetleri ben işledim” dedi.
Diğer tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmezken, suçsuz olduklarını cinayetin işlendiğinde olaya uzaktan belirtti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Deniz D’nin tahliyesine karar verirken, diğer dört kişinin tutukluluk hallerinin devamına ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim