MÜSİAD Çorum Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu ve 5. Kuruluş Yıldönümü yemeği önceki gün Altınkaya Arena Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Devane Camii Müezzini Selahattin Meşe’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan genel kurula AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum eski Milletvekili ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, eski TBMM İdare Amiri ve Çorum eski Milletvekili Salim Uslu, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ile iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Başkanı Mücahid Ahmet Köksal, MÜSİAD’ın kuruluş sürecini ve yaşadıkları zorlukları anlattı. Göreve devrettiğini hatırlatarak bugüne kadar gerek üyeleri gerekse Çorum için ellerinden gelen çalışmaları samimiyetle yaptıklarını ifade eden Köksal, bugüne kadar desteği olan tüm kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Köksal ayrıca yeni seçilecek yönetime görevinde başarı diledi.

Genel kurulda daha sonra yeni başkan Orhan Çoşkun kürsüye geldi. Sözlerine kongreye katılan davetliler ve katılımcıları selamlayarak başlayan Orhan Coşkun burada sağlanan birlik beraberliğin devam edeceğini kaydetti. MÜSİAD’ın kuruluş süreci hakkında bilgi vererek ülkenin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiklerini ifade eden Coşkun, 2012 yılından beri de Çorum iş dünyasında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

COŞKUN: “HEDEFİMİZ TOPYEKÜN KALKINMA”

Çorum’u ticaret hayatını canlı tutmak; sanayi, ticaret, üretim ve istihdam açısından ülkemizde üst sıralara taşımak ve oluşturdukları katma değer ile başta üyeleri olmak üzere Türk iş dünyasında önemli bir yere geldiklerini ifade eden Coşkun ilimizi sosyo ekonomik bakımdan ileriye taşıyacak, toplumun topyekün kalkınması hedefi ile yollarına devam ettiklerini belirten Orhan Coşkun “MÜSİAD, hakkın, hukukun, adaletin, eşitliğin, barışın ve refahın sağlandığı, tarihi ve evrensel değerlere bağlı daha büyük bir Türkiye hayali ile bıkmadan çalışmalarını sürdürmektedir. Bağımsız ve bağlantısız işadamları derneği olarak üyeler arasında kaynaşma ve dayanışmayı gerçekleştirerek ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Bugün bizlere düşen Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD’ı bizden sonra gelecek arkadaşlara bayrağı daha yüksekte teslim etmektir” diye konuştu.

ÖDÜLLER

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Milli ve Yerli Üretim Üst Kurul Başkanı Soner Meşe, eski Milletvekili Salim Uslu, Agah Kafkas, Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, MÜSİAD Çorum Şubesi Kurucu Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun konuşmaları ile devam eden kongrede son olarak ödüllere geçildi. Genel kurulda Mücahid Ahmet Köksal’a ödülünü kurucu Başkan Rumi Bekiroğlu verirken, MÜSİAD Şube personeli adına da ödülü yeni Başkan Orhan Coşkun takdim etti. Köksal’ın yönetiminde yer alan Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, Mahmut Öztemiz ve Mustafa Boyraz’a plaketlerini Rumi Bekiroğlu takdim etti.

YENİ YÖNETİM

MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun ile yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Hayri Şamlı, Mehmet Emin Türker, İsmet Çıtak, Hacı Bayram İlhan, Ömer Battal, Fatih Turbay, Ömer Eren, Hüseyin Öztürk Alper Tığlı, Ali İlker Tosun, Mustafa Mertek ve Ömer Küçükaltan sahneye gelerek hatıra fotoğrafı çekindi. Fotoğrafta geçtiğimiz günlerde Genç MÜSİAD Başkanlığı’na seçilen Emre Çıtak da yer aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim