Ordu Valisi Çorumlu hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun turizm alanında yaptığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı.
Ordu Valisi Balkanlıoğlu, son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başta olmak üzere KTTC’den gelen çok sayıda yetkiliyi ağırladı.
KKTC Ercan Havalimanı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu’nu burada Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ordu Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Heyette Bakan Ataoğlu ile birlikte KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörü Çelebi Ilık, Turizm Tanıtma Pazarlama Dairesi Müdürü İpek Tüccaroğlu da yer aldı.
Ordu programı kapsamında ilk olarak Ordu Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Fikri Ataoğlu, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Kıbrıs’ın bütün Türk milletinin gönlünde ve kalbinde ayrı bir yeri olan vatan toprağı olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, “KKTC’nin kalkınması, gelişmesi, istikrar bulması, dünyaca tanınması, ekonomisinin, turizminin ve sanayisinin son derece ilerlemesi bizleri de mutlu eder. Bizim de aynı şekilde güçlenmemiz, gelişmiş milletler seviyesinde bir gelişme performansı sergilememiz, demokrasimizin ve diğer bütün sektörlerin istikrar içerisinde bulunması onları da bizim gibi memnun ediyor” dedi.
Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Bizim için sevindirici olan Kıbrıs’a doğrudan Ordu’dan uçak seferlerinin başlamasıdır. Havalimanının yapılmasıyla birlikte tanıtım atağına geçtiğimiz Ordu'muza güzel bir ivme kazandırılmış oldu. Şimdi Kıbrıs’ın bize, bizim de Kıbrıs’a ihtiyacımız var. Ordulu kardeşlerimiz Kıbrıs’a direk uçuşla gidecek, hafta sonunu çok güzel ve sıcak bir bölgede geçirecek, eşsiz derecedeki kumsallarında denize girecek, tarihi bölgeleri gezecekler. Aynı şekilde Kıbrıs’taki dostlarımız buralara gelerek yaylalarımıza çıkacaklar. Nefis fındıklarımızdan tadacak, şelalelerimizi, vadilerimizi ve ormanlarımızı temaşa edecekler. Birçok güzel anılarla, çektikleri güzel fotoğraflarla memleketlerine dönecekler.”
KKTC’den sıcak duygular ve sıcak selamlarla Ordu’ya geldiklerini belirten Bakan Ataoğlu ise Türkiye’de 10 ayrı kentte tanıtım etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi. TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise 2 milyon Karadenizlinin KKTC’ye gitmesini, oradan da bölgeye turist gelmesini hedeflediklerini dile getirdi.
Ordu ve KKTC arasında haftada 3 kez karşılıklı uçuşların başlaması nedeniyle kentte bir de tanıtım etkinliği düzenlendi. Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun (TUTAP)katkılarıyla yapılan ve Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte iki ülkenin halkoyunları ve tanıtımları yapıldı. Konuşmaların ardından, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyelerine plaket takdim edildi. KKTC tanıtım etkinliği programının son bölümünde OKSM bahçesinde kurulan stantlar gezilerek, KKTC'yi tanıtıcı yayınlar davetlilere sunuldu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim