Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım genel seçimleri için “Önce Türkiye” başlıklı seçim bildirgesini açıkladı.
ATO Cogresium’da düzenlenen toplantıda 227 sayfadan oluşan “Önce Türkiye” başlıklı seçim bildirgesini açıklayan ve Türk Milleti’nden seçimde tek başına iktidar için destek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada birinci sınıf demokrasiye geçilmesi, kutuplaşma ve ayrımcılığa son verilmesi, üreten ve hakça bölüşen ekonomik düzenin kurulmasına vurgu yaptı.
CHP iktidarında asgari ücretin bin 500 TL olacağını ve asgari ücret üzerindeki verginin kalkacağını, taşeron işçilik sisteminin kaldırılacağını, çiftçinin mazotunu 1,80 TL'ye alacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Zor Zamanların Partisi CHP Özgürlük, Hukuk Devleti ve Demokrasi”, “Üreten, İş İmkanı Sağlayan, Rekabetçi Ekonomi ve Herkesi Kapsayan Büyüme”, “Dayanışma ve Sosyal Adalet”, “Yurttaş için Nitelikli Kamu Hizmeti”, “Doğa ve Kent Hakkı”, “Yurttaş ve Değer Temelli Dış Politika”, “Bilgi Toplumuna Doğru” gibi ana başlıklı seçim bildirgesinin ardından partisinin 1 Kasım’daki milletvekili adaylarını da tanıttı.
Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri için hazırlanan "Önce Türkiye" başlıklı seçim bildirgesinde CHP iktidarının ilk 100 gününde yapılacakları da anlattı. Kılıçdaroğlu, “Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiyenin yasasını çıkaracağız. İlk 100 günde aile sigortası kanunu çıkaracağız. Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her ailenin geliri, sigortası olacak. Kamuda taşeron işçiliğe son vereceğiz. Herkes kadrolu olacak. Kredi kartlarında borç batağında olan vatandaşların faizlerinin en az yüzde 80’ini çözeceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. TBMM’de kesin hesap komisyonu kuracağız. Siyasiler vatandaştan topladıkları her kuruş verginin hesabı orada verecek. Passolig uygulamasını kaldıracağız. Üniversite okurken aldıkları krediler dolayısıyla iş buluncaya kadar kredinin takiplerini sonlandıracağız ve bunların faizlerini sileceğiz” dedi.
Kürt sorununun çözümünde siyasi partilerin samimi olması ve gizli bir ajandalarının olmaması gerektiğini ifade ederek bu sorunu ancak CHP’nin çözebileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, kadın, gençler ve iş dünyasından partilerine destek vermesini istedi. İktidarlarından Cumhuriyet tarihinin en büyük bürokratik devrimini yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, İmam Hatipleri kapatma gibi bir düşüncelerinin olmadığını, dış politikanın 180 derece değişeceğini, Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu’nu oluşturacaklarını, YÖK’ü kaldıracaklarını, 1 yıl içinde öğrencilerin yurt sorununun çözüleceğini, teşvik sistemini değiştirerek katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikasının uygulanacağını sözlerine ekledi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim