Çorum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunun 9. Maddesi gereği ölçü ve ölçü aletlerinin belli aralıklarla periyodik muayeneye tabi tutulduğunu bildirerek, esnafın mağdur duruma düşmemek için 28 Şubat’a kadar işlemlerini yaptırmaları gerektiğini açıkladı.

Müdürlük 24 Temmuz 1994 tarih ve 22000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği ile Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği, Takograf Cihazları Muayene Yönetmeliği ve Taksimetre Muayene Yönetmeliği ve diğer ilgili yönetmelikler kapsamında muayeneye tabi tutulan ölçü aletlerine göre yetkili kurum ve muayene servislerine müracaat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Yapılan açıklamada ilimiz esnafının mağdur duruma düşmemesi için bugün mesai saatleri içinde ilgili kurum ve yetkili muayene servislerine beyannamelerin verilmesi gerektiği, müracaat etmeyenler hakkında, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden 3516 sayılı Kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanacağı ve 2017 yılı için ölçü aleti başına Bin 835 TL ceza verileceği kaydedildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim