Nevşehir Belediye Meclisi önceki gün yaptığı toplantıda 11 mahallede bulunan 20 parka PKK terör örgütü ile girişilen silahlı çatışmada şehadet mertebesine ulaşan askerler ile 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY mensuplarının başlattığı darbe girişimine karşı direndiği sırada şehit olan vatandaşların isimlerini verdi. Belediye Meclisi ayrıca Ragıp Üner Mahallesi’nin ismini de 15 Temmuz Mahallesi olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadele sırasında şehit olan askerlerimiz ile darbe girişiminde demokrasi şehidi olan vatandaşların isimlerini 20 parka verdiklerini söyledi. Buna göre Nevşehir Güzelyurt Mahallesi 218. Sokak üzerindeki parkın adı Çorumlu reklamcı Erol Olçok Parkı’nın ismini aldı.
Öte yandan Sakarya’da da FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan okulların 4’ü demokrasi şehitlerinin isimleri verilerek faaliyete geçecek. OHAL’in ilk kararnamesine göre Sakarya'da FETÖ/PDY bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan okulların geleceğiyle alakalı olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Coş sosyal medya hesabından “FETÖ’den devlete geçen binayı Şehit Astsb. Ömer Halisdemir Kız ve Erkek İmam Hatip Ortaokulu yapıyoruz. FETÖ’den devlete geçen binayı Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi yapıyoruz. FETÖ’den devlete geçen binayı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. FETÖ’den devlete geçen binayı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fen Lisesi yapıyoruz” paylaşımları yaptı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim