Sungurlu’nun tanınmış siyaset adamlarından merhum Abdullah Kıyak’ın oğlu, siyaset bilimci Ali Osman Kıyak, AK Parti’den milletvekili aday adaylığını, Sungurlu İlçe Merkezi’nde düzenlediği toplantıyla açıkladı.
TBMM’de 16 yıl milletvekili danışmanı olarak görev yapan Kıyak, Çorum merkezinden ve tüm ilçelerinden TBMM’yi ziyaret eden hemşehrilerine daima yardımcı ve yol gösterici olduğunu belirterek, bu dönemde Çorum’a sahip çıkmak için yalnız elini değil tüm bedenini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi.
Siyasetin, her şeyden önce bir yönetme sanatı veya bilimi olduğunu belirten Ali Osman Kıyak, “Siyasetin bu tanımı çerçevesinde biz de, Çorum’da ve tüm ilçelerimizde bölge, ilçe farkı gözetmeksizin, herkese eşit mesafede, birlik ve beraberlik içinde herkesin hakkına, hukukuna saygılı ve topyekun Çorum'un hakkını, hukukunu her zeminde ve en yüksek seviyede savunmak üzere göreve talibiz. Çorum’u her alanda söz sahibi bir kent yapmak için yola çıkıyoruz.” dedi.
Ali Osman Kıyak, özetle şunları ifade etti:
“Biz, akl-ı selimin galip geleceği Çorum’un kendi kaderine sahip çıkacağı inancıyla bize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Tüm bedenimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.
TBMM’de edindiğimiz 16 yıllık tecrübe ve birikimi Türkiye ve Çorum'u daha iyi bir geleceğe taşımak için kullanacağız. Bunu yaparken de bütün kesimlerle işbirliği ve güç birliği içinde olacağız. Diyaloğa, hoşgörüye açık, uzlaşmacı ve birleştirici, değişen ve gelişen dünya şartlarını aklın ve bilimin ışığında yorumlayarak, olayların akışını izleyen değil, olaylara yön veren, bir vizyon ve misyonu takip edeceğiz.
Yeni bir Anayasayı yapacak çoğunluğu Türkiye genelinde sağlamak için Çorum olarak biz üstümüze düşeni mutlaka yapacağız.”



Editör: TE Bilisim