Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi tarafından kitap okumayı sevdirmek, anlama ve anlatımı güçlendirmek amacıyla öğrenciler arasında kitap okuma grupları oluşturuldu.
TDED Osmancık Şubesi Sekreteri Osman Yaşar Pehlivan, Dernek olarak eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Kitabı merkeze alan müzakere gruplarında, gençliğin nitelikli bilgiye birinci elden ulaşabilecekleri bir zemin oluşturmaya çalışıyoruz. Okuma gruplarının amacı, gençliğe okuma alışkanlığı kazandırılarak kitapla ünsiyetin artırılması, müzakere kabiliyeti ile birlikte gençliğin ifade yeteneğinin güçlendirilmesidir.” diye konuştu.
İlk olarak Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencileriyle Mustafa Kutlu’nun “Ya Tahammül Ya Sefer” isimli eserini müzakere ettiklerini belirten Dernek Şube Sekreteri Pehlivan, “Şu anda bazı okullarımızda öğretmen arkadaşlarımızın gayretleri ile bu çalışmalarımız devam etmektedir. Yalnız ilçemizde bu konuda tam olarak başarı sağladığımızı söyleyemeyiz. Maalesef okumaya karşı bir dirençle karşılaşıyoruz. Bu konuda okul müdürlerinin ve öğretmenlerimizin destekleri, gençlerimizin daha nitelikli yetişmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim