Çorum Bahçeşehir Koleji Kampüsü, Türk Dil Bayramı nedeniyle Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimin Kültürel Temelleri Bölümü Öğretim Üyesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever ile çevrim içi söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi, Lise Müdür Yardımcısı Özgen Bıyıkoğlu ve TDE Öğretmeni Arif Kaya’nın modarötörlüğünde başladı. Çorum Kampüsü Lise Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu’nun ve Genel Müdürlük Edebiyat Bölüm Başkanı Tuğba Aktaş’ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalarıyla devam etti. Söyleşiye tüm Bahçeşehir Kampüslerinin yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerinin gösterdiği ilgi oldukça büyüktü.

Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, 26 Eylül Türk Dil Bayramı kapsamında edebiyat öğretmenlerinin ve öğrencilerinin dil alanında yaptıkları etkin ve kapsamlı çalışmalarından söz etti ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dilini kaybeden ulusların gelişemeyeceği ve ilerleyemeyeceğine vurgu yaptı.

Genel Müdürlük Edebiyat Bölüm Başkanı Tuğba Aktaş; öğretmen, öğrencinin aynasıdır anlayışıyla evde, okulda, sokakta kurduğu her cümlede “Önce Türkçe” farkındalığının yaşanmasını amaçladıklarını söyledi.

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever, “Dil, bir milletin kimliğidir. Bir milleti millet yapan değerlerin başında gelir. Dilin kaybedilmesi özün kaybedilmesi demektir. Çocuğun karnına ekmekten önce söz cini girmeli” derken, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Okuma kültürünün ve dil bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanması gerekir. Çünkü bireylere düşünme yetisinin kazandırılması, toplumda bir düşünce geleneği oluşturarak demokratik kültürün yapılanması ancak kişilerce okuma kültürünün edinilmesiyle olanaklıdır.

Dilimiz, yapı ve olanaklarıyla; yeni ve özgün düşünceler oluşturma özgün bağdaştırmalarla derin ve etkileyici duygular uyandırma gücü olan bir dildir. Dilimizi korumamız ve ona sahip çıkmamız bizim için hayati bir önem arz ediyor. Bu sebepten dolayı bu görev de en çok değerli velilerimize, gençlerimize ve eğitimcilerimize düşmekte. Bol bol kitap okuyun, tekerleme okuyun, şiir yazın, ezberleyin ve dilin gizil gücünü ortaya çıkarın. ’’

Prof. Dr. Sedat Sever, dile değer veren, dili önemseyen öğretmen, veli ve öğrencileri görmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyerek Çorum Bahçeşehir Kolejine teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim