Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki fuara Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Okul Müdürü Halit Güneş, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Okul Müdürü Halit Güneş yaptığı konuşmada; “Yorucu ama bir o kadar da zevkli ve öğretici olan bir çalışma temposuna girerek sergimizi oluşturduk. Hiç Şüphesiz bu ürünlerin ortaya konulmasında öğretmeninden öğrencisine tüm paydaşların azımsanmayacak emekleri vardır. Ama bu işin gönül mutfağını oluşturan, gece gündüz mefhumunu ortadan kaldırarak bazen öğretmen, bazen hizmetli, bazen yorgun ama çoğu zaman neşeyle çalışan, bu süreçte emek sarf eden herkese teşekkür ederim” dedi.

Ardından kürsüde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban okulların tamamında tasarım ve beceri atölyelerinin kurulacağı sözünü verirken, “TÜBİTAK projeleri var olan yetenekleri ortaya çıkarırken, istenildiğinde başaramayacak bir şey olduğunu göstermektedir. Önümüzdeki yıl içerisinde tasarım beceri atölyeleri açılacak. Patent almış buluşları gerçekleştireceğimizi ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol üyelerinin stantları gezip bilgi almasıyla etkinliğe ara verildi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim