Vali Ahmet Kara, her ay düzenlediği değerlendirme toplantısını Turizm Otelcilik Uygulama Okulu’nda gerçekleştirdi.
Birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Kara, Çorum’da uyuşturucunun fazla olmasa da bulunduğunu ve bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, çocukları bu tür kötü alışkanlıklardan korumak adına okul çevrelerindeki alakasız gençlerin uzaklaştırılması talimatını verdiğini söyledi. Uyuşturucu kullanımında az da olsa artış yaşandığını kaydeden Vali Kara, okul idarelerinin imkanı ölçüsünde özel güvenlik görevlisi çalıştıracağını ayrıca bu tür konularda elde ettikleri gerçekçi bilgileri özellikle emniyetle paylaşacaklarını söyledi.

“SAKİN BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Seçim takviminin başladığını ve güvenliğe bakıldığında geçmiş yıllarda herhangi bir durumun yaşanmadığının görüldüğünü anlatan Vali Kara, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimin de huzur içerisinde geçmesini umduklarını söyledi.
Seçim güvenliği ile ilgili kaymakam ve emniyetin de katıldığı, bir seçim güvenliği toplantısı yapacaklarını belirten Vali Ahmet Kara, “Propaganda dönemi başlıyor. Seçim büroları kuruluyor. Buraların denetimi ile ilgili ve güvenliği ile ilgili görevlerimiz var. Biz 28 Mayıs 2015 tarihine kadar valilik olarak toplantı ve yürüyüş kanunundaki yetkilerle önlemleri alacağız. Son 10 gün yetkiler seçim kuruluna geçecek. Memleketimizde güzel kimsenin burdu kanamadan bir seçim geçirilmesini umuyoruz” diye konuştu.



“KADINA ŞİDDETTEN ÇOK KADIN HAKLARI KONUŞULMALI”
Çorum’da kadın cinayeti olmadığını ve olmaması için de gereken çalışmaların yapıldığını anlatan Vali Ahmet Kara, kadına şiddetin gündeme getirildiği sürece birilerinin aklına da geldiğini vurguladı. Kadına şiddet konusu yerine kadın haklarının gündemde tutulması gerektiğini anlatan Vali Ahmet Kara, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı artıracak çalışmalarda bulunulması gerektiğini dile getirdi.

“OSB’DEKİ MESLEK OKULU GELECEK YIL ÖĞRENCİ ALACAK”
Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptırılan meslek lisesinin tamamının Odalar Birliği tarafından yaptırılıyor gibi bir algının oluştuğunu belirten Vali Ahmet Kara, değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada Odalar Birliği’nin sadece ana binayı yaptırdığını, atölyelerin ise Milli Eğitim tarafından yaptırıldığını söyledi. Okul müdürünün atamasının yapıldığını, teftişinin yapılmasından sonra önümüzdeki yıl eğitime başlanacağını belirten Vali Kara, bu okulda sanayicilerin ihtiyacı doğrultusunda bölümler açılacağını ve eğitim verileceğini kaydetti.

“8 İHTİYAÇ SAHİBİNE EV VERDİK”
Vali Ahmet Kara, TOKİ tarafından yoksul grupları için yaptırılan binalarda bazı dairelerin hala durduğunu kaydederek, bu dairelerden 8 tanesinin ihtiyaç sahiplerine verildiğini söyledi. 1+1 dairelerin aylık 100 lira taksitle verildiğini anlatan Vali Kara, ev ihtiyacı bulunan ihtiyaç sahiplerinin ev için kendilerine başvurabileceğini anlattı.

ENGELLİ BASKETBOL TAKIMI KURULDU
Çorum’da engelli basketbol takımı kurulması için çalışmalara başladıklarını ve bununla ilgili 5 tane tekerlekli sandalye alındığını belirten Vali Kara, gelecek aydan itibaren engelli basketbol takımının çalışmalara başlayacağını, Çorum’u temsil edeceklerini dile getirdi.
Vilayet binasında engelli asansörü yapımı için çalışma başlattıklarını bununla ilgili ödeneğin geldiğini vurgulayan Vali Kara, müzede olduğu gibi bir sistem kurulacağını ve engelli vatandaşların makama kadar asansörle çıkabileceğini dile getirdi. Vali Kara ayrıca Valilik binasındaki diğer asansörlerin de bakımının yapılacağını dile getirdi.

“ÇUKURÖZÜ UNUTMADIK”
Çukuröz’de meydana gelen yangının ardından gerekli yardımların fazlasıyla yapıldığını hatırlatan Vali Ahmet Kara, valilikçe başlatılan kampanyada da 220 bin liranın biriktiğini bu paraya henüz dokunulmadığını ancak ihtiyaç duyulması durumunda harcanabileceğini belirtti. Yeni binaların yapılması için yer tespiti aşamasının devam ettiğini söyleyen vali Kara, yer tespitinin ardından evlerin yapımına başlanacağını söyledi.
Tevekli Köyü’nde de 44 ahır 87 konutun ihalesinin yapıldını belirten Vali Kara Şubat 2016 tarihine kadar buradaki çalışmaların da bitirileceğini ve evlerin teslim edileceğini anlattı.

“SANATÇILAR SOKAKTA SATIŞ DÜKKANLARI AÇILACAK”
Vali Ahmet Kara, Sanatçılar Sokak’ta Özel İdare tarafından el ürünlerinin satılacağı dükkanların yapılacağını ayrıca okul bahçesinde de yapılan yiyecek ve giyeceklerin satışa sunulabileceği bir satış yerinin açılacağını söyledi.
Orman Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sıklık Parkı içinde de Çorum’da üretilen yiyecek ve giyeceklerin satıldığı bir satış yeri oluşturulacağını anlatan Vali Kara, yoldan geçenlerin gerektiğinde uğrayarak buradan alışveriş yapabileceğini ifade etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim