2018-2019 sezonunda okullararası düzenlenecek spor faaliyetleri öncesinde Okul Sporları İl Temsilciliği tarafından değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Anitta Otel’de gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Anitta Otel Genel Müdürü ve Satranç İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, branş il temsilcileri, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması işe başlayan toplantı, 2017-2018 yılında gerçekleşen okul spor faaliyetleri ile ilgili slayt gösterileri ile devam etti. Daha sonra Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’in günün anlam ve önemini içeren birer konuşma yaptı.

2 bölüm halinde gerçekleşen toplantının ilk bölümünde 2017-2018 sezonunda yapılan spor faaliyetlerin değerlendirilmesi yapılırken, bu faaliyetler esnasında Çorum’u ülke genelinde temsil ederek başarılı sonuçlar elde eden beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlere plaket verildi.

Toplantının 2.bölümünde ise 2018-2019 sezonunda yapılacak olan faaliyetler ile ilgili soru-cevap şeklinde geçen bilgilendirme toplantısı yapıldı.

“AMATÖR SPORA DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR”

Okul Sporları İl Temsilciliği tarafından gerçekleşen yeni sezon değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, amatör spora desteklerinin bu zamana kadar devam ettiğini bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

Konuşmasına Mardin’de şehit düşen Jandarma Onbaşı Muhammet Çoban’a Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Zeki Gül, hain teröristler için ülke genelinde verilen savaşın zaferle sonuçlanması temennisinde bulundu. Konuşmasının devamında amatör spora verdikleri destekten bahseden Gül, “Ben profesyonel kulüp başkanlığı yaptığım dönemde de belediyelerin profesyonel kulüplerden uzak durması gerektiğini her zaman savundum. Belediyelerin önceliği amatör sporlardır. Biz belediye olarak dün, bugün ve yarın amatöre spora her zaman destek vermeye hazırız. Benim sizlerden ricam sizlere teslim edilen yavrularımızı derslerini aksatmayacak şekilde sporu sevdirmeniz ve başarılı olduğu branşta onu çok iyi yerlere taşımanızdır. Geçtiğimiz gün Çorum Belediyespor Kulübü sporcularımızdan Fatih Erdin’in dünya ikincisi olması bizleri onurlandırmıştır. İnşallah okul sporları faaliyetlerinde mücadele eden öğrencilerimizde ilerleyen yıllarda ülkesini uluslararası arenada başarıyla temsil eden birer sporcu olurlar ve bizlerde onlarla gurur duyarız” şeklinde konuştu.

‘CENTİLMENCE BİR SEZON DİLİYORUM’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Haşim Eğer ise yeni sezonda mücadele edecek sporcuların centilmence bir mücadele örneği sergilemesi temennisinde bulundu.

2017-2018 sezonunda gerçekleşen okullararası spor faaliyetlerinin sorunsuzca tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Eğer, 2018-2019 sezonunda sorunsuz ve centilmence geçmesini temenni etti. Türkiye genelinde başarılı olan antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenlerini de tebrik eden Eğer, “Ben inanıyorum 2018-2019 sezonunda da antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz aynı duygu ve istek içerisinde mücadele edeceklerdir. Spor İl Müdürlüğü olarak ufak tefek aksamalar olsa da okul sporları ödemeleri konusunda sorun olmadığını bu yılda aynı şekilde sorunsuz bir şekilde gidecektir. İlimizde gerçekleşen okul spor faaliyetlerinde bütün sorumluluk Okul Sporları İl Temsilciliği’ne, branşların federasyonuna ait gerçekleşen faaliyetlerde ise sorumluluk o branşın il temsilcisine aittir” dedi.

8 yıl Okul Sporları İl Temsilciliği görevini yürüten Baki Aygün’e Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak teşekkür eden Haşim Eğer, 2018-2019 sezonunda mücadele edecek öğrencilere ve antrenörlere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

‘SPORUN İNSAN HAYATINDAKİ YERİ VAZGEÇİLMEZDİR’

Okul Sporları İl Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, sporun insan hayatındaki yerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak kulüp-okul iş birliği ile faaliyetlerin sürdürüldüğünü söyleyen Kır, “Antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimizin olduğu yerde sporun önemine değinmek yanlış olur. Biliyorum ki spor sizler için bir yaşam biçimi. Genelde sporun kötü alışkanlıklardan uzak durulması için yapıldığına dair söylemler var ama ben buna katılmıyorum. Spor kötü alışkanlıklardan uzak durulmasının yanı sıra insanda kişilik gelişimine yardımcı olur, şahsiyet algısını geliştirir.

Spor yapan çocuklar bedenine hakim olan, iradesini terbiye eden çocuklardır. Çünkü bu disiplini alan çocuklarımız hem kendilerini çok daha iyi kontrol etme, hem de kontrolsüz hareket etmekten kurtuluyorlar.

Ben her konuda olduğu gibi sportif etkinlikler konusunda da yanımızda olan Belediye Başkanımız Zeki Gül ve personeline, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve personeline teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında sportif faaliyetlerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum’ dedi.

Editör: TE Bilisim