Konu ile ilgili alınan bilgiye göre çocukların koşulsuz olarak kabul edildiği, kendini güvende hissedeceği iyileştirici (terapötik) bir ortamda oyun ve oyuncaklar aracılığıyla kendini ifade edebilmelerini, günlük yaşamda baş edemedikleri problemleri çözmeyi ve olumsuz davranışları değiştirmeyi sağlayan bir terapi tekniği olan “Oyun Terapi” uygulaması TED Çorum Koleji’nde de başlatıldı.

Okul öğrenci öğrencilerine oyun terapi uygulamasının başladığını dile getiren TED Çorum Koleji yetkilileri yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler.

“Okulumuzda oyun terapisini ağırlıklı olarak okul öncesi öğrencilerimize uyguluyoruz. Oyun terapisi; sosyal yeterlilik, benlik algısının gelişimi, arkadaşlık ilişkileri, problem çözme becerileri gibi konularda çocuğa yarar sağlar. Oyun terapisi; rehberliğin önleyici, gelişimsel ve tamamlayıcı alanlarına yönelik olarak destekleyici bir tekniktir. İhtiyaç duyulan problem alanlarında daha hızlı müdahale edilmesine yardımcı olur”

Yapılan açıklamada oyun terapi odasının kurulması ve açılması aşamasında başından beri kendilerine destek olan ve uygulamayı hayata geçirerek öğrencilere daha profesyonel destek verebilmemiz için maddi ve manevi imkân sunan TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Çifçi’ye teşekkür edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim