Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Eylül ayı toplantısı Amasya’da yapıldı.

Boraboy Gölü Tabiat Parkı'nda düzenlenen toplantıda konuşan OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, “Bu toplantımızda kalkınma ajansımızın 2019 yılı çalışma programı ve bütçesi taslakları görüşülecektir. Bu kapsamda, önümüzdeki yıllarda ajans tarafından uygulanacak teknik ve mali destek uygulamaları ile güdümlü proje hazırlıkları ve bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak diğer çalışmalar hakkında istişareler yapacağız. Bugün ayrıca mutat olduğu üzere ajansın, bölgemizin ve yönetim kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır” dedi.

Ülkelerinin ekonomilerinde ve küresel ölçekli ekonomide bazı belirsizliklerin oluştuğunu ve dünya ekonomisinde köklü değişimle dönüşümlerin yaşandığına değinen Toraman, “Yeni dengelerin oluştuğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında ticaret savaşlarının konuşulduğu ve güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir süreçteyiz. Ülke olarak bu sürece en iyi şekilde uyum sağlamamız için ve hem bölgemizde hem dünyada etkili aktörlerden birisi olmamız için her düzeydeki kurum ve kuruluşlarının personeli ile beraber kapasitelerini geliştirmesi ve çok sıkı çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Bu bakış açısıyla, 2019 yılında ve takip eden yıllarda ajansımızın paydaşları ile birlikte kurumsal kapasitesini ve faaliyet yelpazesini geliştirerek daha etkin olması gereği vardır.

Bugün toplantımızda ayrıca, uygulanmakta olan mali destek programları ile fizibilite desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri de gözden geçirilecek ve elbette varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler görüşülecektir. Toplantı sonrasında müstesna bir turizm bölgesi olarak gördüğümüz Boraboy Gölü ve Tabiat Parkı alanında kalkınma ajansımız tarafından desteklenen küçük ölçekli turizm altyapı projesi çalışmalarına yönelik inceleme gezisi gerçekleştireceğiz.

Son olarak, bu toplantı vesilesiyle yönetim kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Sayın Amasya Valimize ve Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı, 2019 Yıllık Çalışma Programı ve Bütçe Taslağının yönetim kuruluna sunulması, Mali Destek Programlarının uygulama süreçleri hakkında, Yatırım Destek Ofisleri çalışmaları hakkında, Teknik Destek ve Fizibilite Desteği uygulamaları hakkında bilgi sunumu, Güdümlü proje destekleri çalışmalarının görüşülmesi, Ajansın İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve ülkemizdeki iyi uygulamalar arasında gösterilmesi beklenen ‘Masallarda Amasya Projesi’ hakkında bilgi sunumu, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un ev sahipliğindeki toplantıya Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Salih Yıldırım, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler de katıldı.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim