Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL’i kastederek ‘Allah’ın bize verdiği bir lütuftur’ şeklindeki sözünü anımsatan Atıcı, “Böyle bir zihniyet karşısında çok bir şey söylemeye de gerek yok” dedi.

Türkiye’de kalleş bir darbe girişiminin yaşandığını ifade eden Atıcı, “Milletin paralarıyla alınan silahları millete çeviren bir çete, 15 Temmuz’da başkaldırdı. Bu başkaldırıya parti ayrımı yapmadan herkes karşı çıktı. Çünkü demokrasiye sahip çıkılmalıydı.

16 Temmuz günü saat 16.00’da Başbakan, ‘darbe kontrol altına alınmıştır’ diye bir açıklama yaptı. Peki, OHAL’i neden ilan ettiniz? Bunların tanımadığı bir grup mu devlete sızmış? ‘Ne istediler de vermedik?’ diyerek bunları devlete sızdıran siz değil misiniz? Bu çeteyi devlete kim yerleştirdi? ‘Biz bunları anlamamışız, UYAP’ı dahi bunlara kaptırmışız, Allah bizi affetsin’ diyen sizsiniz. Kendi elinizle devlete yerleştirdiğiniz bu çeteyi toplamak çok mu zor? Neden OHAL ilan ettiniz?

OHAL’in ilan edilmesinin bir tek nedeni var; o da siyasal darbe. 15 Temmuz başarısız oldu, ancak 20 Temmuz’da sivil bir darbeyle karşılaştık. Bunun adı açık saçık darbedir” diye konuştu.

“OHAL DEVAM ETTİĞİ SÜRECE SAKALIMI KESMEYECEĞİM”

“Darbenin yapıldığı gün darbe önlenebilir miydi?” sorusunu yönelten Atıcı, “O gün ilk tetiğe basıldığı saat 22.00. Saat 16.00’da MİT Müsteşarı Genelkurmay Başkanı ile görüşüyor. Genelkurmay Başkanı ile görüşülen 16.00’dan ilk tetiğe basılan 22.00’ye kadarki 6 saatlik süre içerisinde ne yapıldı? Ve Erdoğan, nasıl olur da darbeyi eniştesinden öğrenir?” dedi.

OHAL’in faili meçhul cinayetler, ölüm, zulüm ve hukukun askıya alınması anlamına geldiğini kaydeden Atıcı, “OHAL’in ilan edildiği gün TBMM’de kürsüden bir konuşma yaptım ve o gün, ‘OHAL devam ettiği sürece sakalımı kesmeyeceğim. Beni her gördüğünüzde utanırsınız’ demiştim” şeklinde konuştu.

“KHK’LAR AMACI DIŞINDA ÇIKARILDI”

FETÖ ile mücadele adı altında çıkarılması gereken KHK’ların artık amacını aştığını ifade eden Atıcı, “Hükümet utanılacak işlerin altına imza attı. KHK’larla rektörlük seçimleri kaldırıldı. Belediyelere kayyum atandı. Kış lastiği uygulamasını getirdiler. Bunların FETÖ ile mücadeleyle ne alakası var?” diye sordu.

Son KHK ile sivillere koruma zırhı getirildiğini söyleyen Atıcı, “Yarın emek ve demokrasi güçleri hükümeti protesto eden bir yürüyüş yapsa ve bunun karşısına da bir grup çıksa ve ‘Siz hükümeti devirmeye çalışıyorsunuz’ diyerek yürüyüş yapan gruba saldırsa, orada insanları öldürse onların hiçbir cezai sorumluluğu artık yok. Bunun adı açık seçik diktatörlüktür. Bütün savcılar işi gücü bıraktı OHAL’i, AKP’yi eleştirenleri tespit etmeye başladı” dedi.

Aytuğ Atıcı, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“Tüm bunlara karşı çıkmak bizim namus borcumuzdur. FETÖ’cüler dışında bütün muhalefeti yok etmeye çalışıyorlar. FETÖ ile kesinlikle mücadele yapılmıyor, sadece mücadele ediliyormuş gibi gösteriyorlar.

Bugün Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar tanınmıyor. 145 gazeteci cezaevinde. İşte bu nedenle OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz. ‘İşçinin alın teri namusudur’ diyen Cumhurbaşkanı işverenlerin toplantısında ‘OHAL sayesinde grevler ertelendi, daha ne istiyorsunuz’ diyebiliyor.

15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağı kim? FETÖ ile mücadele ediyorsanız önce bunun siyasi ayağını ortaya çıkarın.

Bizler, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için el ele vermeliyiz. Cumhuriyetin ayarlarıyla asla oynatmayacağız.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim