Dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra eden öğretmenlerin bilgi toplumu olabilme yolunda üstlendikleri rolün son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, “Ülkemizin gelişim, değişim, dönüşüm ve kalkınmayı gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir” dedi.

Sınırsız bir fedakârlık ve sabır ile çalışan öğretmenlerin hakkını ödemenin mümkün olmadığını kaydeden Kılıç, açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi:

“Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmak gibi bir inanca ve kültüre mensup kişiler olarak bizler, öğretmenlerimize olan borcumuzu çok çalışarak ve ülkemize faydalı olarak ödeyebiliriz. Muhakkak ki siz öğretmenlerimizi en çok memnun eden şey, başarılı ve ülkesine faydalı öğrencilerini görmektir.

Bu duygularla, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyor, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, emekli öğretmenlerimizin de sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik geçirmelerini diliyorum.” (Haber Merkezi) �kseltme, öğretmenlerimizi maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasında da büyük gayret sarf ettik. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü‘nü en kalbi duygularla kutluyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim