Çorum Eğitim Sen Şubesi olarak 15 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da sendika binasında Eğitim Sen MYK Üyesi ve Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’ın katılımıyla “Öğretmenlik Meslek Kanunu” konulu bir sunum gerçekleştirileceğini belirten Solmaz, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“2023 Eğitim Vizyonu belgesinin açıklanması ile beraber başlayan bir tartışma olarak gündemimize giren “Öğretmenlik Meslek Kanunu” uzun süredir kapalı kapılar ardında sürdürülmekte; siyasi iktidarın politik gereksinimlerini karşılayacak bir öğretmen profilinin oluşturulması hedefi öncelikler sıralamasında üst sıralarda yerini korumaktadır.

Öğretmenlik mesleği ile ilgili kimi, değişikliklerin yapılacağının ilk işaretlerini ”Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi 2017-2023” dokümanında bulmak mümkün. Söz konusu strateji belgesinde sıralanan hedeflerin güncelliğini koruduğunu “Vizyon Belgesinde” görmek mümkün. Ulusal Öğretmen Strateji belgesinin bu bağlamda siyasal iktidarın öğretmenlik mesleğine dönük yaklaşımının ve yol haritasının ifade edildiği metin olduğu tespitini yapmak gerekir.

Eğitim Sen olarak ÖMK ile ilgili çalışmaların yoğunlaşacağını öngördüğümüz için başlatmış olduğumuz “Öğretmen Dünyayı Değiştirir” kampanyamızın da bu konu üzerine inşa edildiğini belirtmek gerekir. Devam eden bu kampanya doğrultusunda Genel Merkez ve şubelerimiz çalışmalarına devam etmekte bu yasanın ayrıntılarını üyelerimize anlatmaktadır. Bu kampanya kapsamında Çorum Eğitim Sen Şubesi olarak da 15 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da sendika binamızda Eğitim Sen MYK üyemiz, Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’ın katılacağı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun anlatan sunum gerçekleştirilecektir.

Tüm öğretmenlerimizi kendi geleceklerini ilgilendiren bu yasa tasarısının ayrıntılarını görmelerini ve haklarımızı daha da kötüleştirecek bu tasarıya karşı mücadele etmeye, gündem oluşturmaya davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim