İl Millî Eğitim Müdürü Büyük’ün şahsında tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutlayan Meryem Demir ve beraberindekiler daha sonra Kale Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne geçerek buradaki eğitimcilerin de Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu kaydeden AKP İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, “Özel eğitim öğretmenliği de gösterilen fedakârlık ve öğrencilerle kurulan iletişimden dolayı kat kat kutsaldır. Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teala’nın ilk emrinin de ‘Oku!’ oluşu da eğitimin ve öğretmenliğin dinimizde ne kadar kutsal olduğunun göstergesidir.” dedi.

Eğitimli bireyler ile toplumun ilerleyip yücelmesinde ve dünya ile rekabette gelişen beyinlerin artık en büyük silah olduğunu ifade eden Demir, “Bu nedenle eğitimin önemi daha da artmıştır. Bu sebeple buna vesile olan öğretmenlerin dünya yarışında Türkiye toplumunu ileriye götürme misyonu artmıştır. Bizlerin de bu sorumluluklarından dolayı onlara olan minnetimiz ve saygımız artmaktadır.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim