Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik birim ziyaretleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ve İskilip Meslek Yüksekokulu’nda öğretim elemanları ile birer toplantı yaptı.
Hitit Üniversitesi’nin 9. kuruluş yıldönümünün kutlandığı şu günlerde fakülte ve yüksekokulların durumunu yerinde görerek incelemelerde bulunan Rektör Alkan, idareci ve öğretim görevlileri ile ileriye dönük hedefler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Fakülte ve yüksekokul ziyaretlerinde açıklamalarda bulunarak Hitit Üniversitesi’nde güzel bir sinerji oluştuğunu dile getiren Rektör Alkan, asıl hedeflerinin dünya üniversiteleri arasında saygın bir yere yükselmek olduğunu söyledi.
Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile sadece Çorum’a değil tüm bölgeye hizmet verecek seçkin bir laboratuvara kavuştuklarını açıklayan Alkan, inovasyon, AR-GE, tasarım ve markalaşmaya odaklanmanın önemine de değinerek Hitit Üniversitesi öğretim elemanlarından Çorum TGB-Teknokent’te yer almalarını istedi.
Üniversitede gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da öğretim elemanlarını bilgilendiren Prof. Dr. Alkan, öğretim elemanlarına daha iyi imkanlar sunmanın çabası içinde olduklarını vurgulayarak, “Üniversitemizde güzel bir sinerji oluştuğunu düşünüyor, sizler için de böyle olduğunu ümit ediyorum. Son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan bu başarı tablosunun Üniversitemizi daha da iyi yerlere götüreceğine inanıyorum” dedi.




(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim