Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarıyıl tatilinde telafi eğitimin yapılmayacağını ve öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmeyeceğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Yılmaz, bu taslak programı hazırlanırken yenilerek askı sürecine çıkan öğretim programlarıyla ilgili çalışmaların başlangıcında öğrencilerin üniversitede, çalışma hayatlarında, günlük yaşantılarında başarılı olmaları için gerekli görülen ve talep edilen temel beceri ve yeterliliklerin tespit edildiğini vurguladı.

“Taslak öğretim programlarında öğrenci yeterliklerini Türkiye Yeterlikler Çerçevesinde tanımlamış, 8 yetkinliği kuşatacak şekilde farklı, ulusal ve uluslar arası birikimlere dayanarak belirledik. Yenilenmiş eğitim-öğretim programlarımızla çıkacağımız bu yeni yolda öğrencilerimizin bilgiye ulaşabilecekleri, becerileri ve yeterliliklerini geliştirebilecekleri yolculukta tüm halkımızın katkısının bizler için önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum” diyen Yılmaz, ders sayıları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Öğrencilerin ders saatlerinin azaltılmasını istediğini ama bunun söz konusu olmadığını söyleyen Yılmaz, ancak içeriğinin hafifletilmesi ve azaltılmasının sağlanmasının daha doğru olduğunu kaydetti.

(İHA)

Editör: TE Bilisim