İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte aday öğretmenlere hitap eden Rektör Reha Metin Alkan, "standart" eğitim anlayışının artık değiştiğine dikkat çekerek, "Yurttan okula, okuldan yurda giden öğrenci profili artık yok. Günümüzün şartları çok değişti. 'X, Y, Z kuşağı' şeklinde adlandırılan bir nesille karşı karşıyayız. Sizler Z kuşağına hitap ediyorsunuz. Z kuşağının ihtiyaçlarını, taleplerini bilerek onlara cevap vermek durumundayız. Öğrencilerimiz iyi motive edilirlerse yapamayacakları birşey yok. Okullarımızdaki TÜBİTAK projelerinden bunu görebiliyoruz. Çocuklarımıza değer verirsek, onlara elimizi uzatırsak çok daha iyi sonuçlar alırız." diye konuştu.
Öğretmenliğin çok saygın bir meslek olduğunu vurgulayan Rektör Alkan, "İnsan sevdiği işi yaparsa yorulmaz. Saygınlığı olan bir mesleğimiz var. İnsanımıza katma değer sunmalıyız. Öğrencilerimize iyi bir rehberlik yapmalıyız. Güzel işler yaparak, güzel anılmalıyız." ifadelerini kullandı.
Rektör Alkan ayrıca aday öğretmenlere, üniversitelerle ortak çalışmalar yapmaları yönünde tavsiyede bulundu.
Söyleşinin sonunda İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, katkılarından ötürü Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan'a teşekkür etti.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim