Asena Beyza Biçer 2014 yılında “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında yine Türkiye ikinciliği elde etmiş, 2015 yılında ise “Çanakkale” ve “Sivas Kongresi” konulu iki ayrı yarışmada ödül koleksiyonuna çifte Türkiye Şampiyonluğu eklemişti.
Geçen yılki “Çanakkale” konulu şiir yarışmasında kazandığı 1915 TL’lik para ödülünü “Mehmet Akif Ersoy da İstiklâl Marşı’ndan kazandığı ödülü reddetmişti” diyerek kabul etmeyen Asena, bu ödülü ihtiyaç sahibi insanlara bağışlayarak büyük takdir toplamış ve ulusal medyada da geniş yankı uyandırmıştı.
Özel Sınav Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Asena Beyza Biçer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nca ülke genelinde düzenlenen “Çanakkale Savaşları ve Zaferi” konulu şiir yarışmasında “En Son Ocak” isimli şiiriyle 973 eser arasında Türkiye ikinciliği elde etti.
Çanakkale Savaşları’nın 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen lise ve dengi okullar arasındaki yarışmanın şiir kategorisinde Adıyaman’dan Ayşenur Arı “Sen Düşersen” adlı eseriyle birinci, Adana’dan Emine Eser ise “Çanakkale’de” isimli şiiriyle üçüncülük kazanan isimler oldular.
Çorumlu Asena Beyza Biçer ve diğer dereceye giren öğrenciler Çarşamba günü Kabatepe’de düzenlenen bir törenle ödüllerini Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan’ın elinden aldılar.
2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlerden Ecdada Mektup” Yarışması’nda Türkiye ikinciliği elde eden Asena Beyza Biçer, ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.
Asena Beyza Biçer geçtiğimiz yıl ise Malkara Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen “100 Yıllık Bir Destan: Çanakkale 1915” konulu şiir yarışmasında 358 eser arasından Türkiye birinciliğine uzanmış, kazandığı 1915 TL’lik para ödülünü, “Mehmet Akif Ersoy da İstiklâl Marşı için konulan para ödülünü reddetmişti.” diyerek, kabul etmemişti.
“Son Kale: Çanakkale” isimli şiiriyle Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Asena Beyza Biçer, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 18 Mart Çarşamba günü Malkara Kültür Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde, kazandığı 1915 lirayı ihtiyaç sahibi kişilere verilmek üzere Malkara Anadolu Lisesi Müdürü Mümin Lütfüoğlu’na iade etmişti.
Asena geçtiğimiz yıl ayrıca Sivas Valiliği tarafından düzenlenen “4 Eylül Sivas Kongresi” konulu şiir yarışmasında da Türkiye birincisi olmuş, ödülünü dönemin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın elinden almıştı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim