Paranın dağıtımı sırasında neden üyelerin fikrinin alınmadığını öğrenmek istediklerini anlatan Burçin Solmaz Bolat, “AKP yöneticilerinin bile durumdan haberi varken bizim gelen paranın nerelerde kullanıldığına dair bilgimiz yok. Plan bütçe komisyonu bu durumu bilmeyecekse bu komisyon neden var. Bir dağıtım yapılacaksa şeffaf olmalı nereye ne yapılmış öğrenmek istiyoruz” dedi. Bir yıldır kepçe bekleyen köyler bulunduğunu ve muhalefete oy veren köylere aynı seviyede yardım yapılmadığına dikkat çeken Burçin Solmaz Bolat, 25 milyon liranın taraflı olarak dağıtıldığını iddia etti.
İl Genel Meclisi Başkan vekili Ali Sami Odabaş da konuşmasında bazı konuların meclise getirilmesinde zorunluluk bulunmadığını ifade ederek, programlarla ilgili saklanan bir durum bulunmadığını, istenilmesi durumunda paranın nerelerde kullanıldığı bilgisinin alınabileceğini vurguladı. Odabaş, “ödenek geleli 1 ay oldu, bir aydır araştırmıyorsanız bu da sizin eksiğiniz” dedi.
İl Genel Meclisi Üyesi Nurettin Karaca ise konuşmasında, Özel İdare’nin her konuyu meclise sunmadığını ifade etti. Ayrımcılık yapıldığı iddiasının kendilerini üzdüğünü söyleyen Karaca, bu tür durumlarda araştırma yapılmadan konuşulmasını uygun bulmadıklarını dile getirdi.
CHP İl Genel Meclisi üyesi Yıldız Bek ise konuşmasında bazı köylere girildiğinde çamurdan o köyün AKP’ye oy vermediğini anlayabildiklerini söyledi. Yaşayanın olmadığı köylere kilit taşı döşenirken bazı köylerde kanalizasyon bile bulunmadığını vurgulayan Bek, Sungurlu’nun Çavuş Köyü’nde kanalizasyonun evlerin önünden aktığını ve böyle yerler dururken ödeneğin yanlı kullanılmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.
Burçin Solmaz Bolat, konuyla ilgili cevap vermek için söz almak istese de konuyu kapatmak isteyen Meclis Başkan Vekili Ali Sami Odabaş, söz vermedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim