Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. Ateş, Oğuzlar’da üniversite için tahsis edilen arazi üzerine yapılacak olan Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Obruk Barajı’nın Oğuzlar ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Hitit Üniversitesi’ne tahsisi yapılan arazi üzerinde yapılacak olan Merkezi’n ilçeye kazandırılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ateş, Oğuzlar Belediyesi olarak Merkez’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Üniversite çalışmalarının sadece il merkezine değil, ilçelere de büyük katkı sağladığını belirten Başkan Ateş, gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Alkan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yer alacağı Obruk Barajı kenarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin tahsis işlemlerinin ve proje ihalesinin tamamlandığını ifade eden Rektör Alkan ise, yakın zaman içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanan Merkez’in çalışmalarına hızla devam edildiğini ve bu doğrultuda somut adımlar atıldığını belirtti.
Su Sporları Uygulama Merkezi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte, ulusal ve uluslararası birçok müsabakaya da ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Alkan, “Başta balıkçılık olmak üzere, su ürünleri potansiyeline sahip Obruk Barajı’nda bilimsel çalışmaların yapılmasını da amaçlıyoruz. Bu merkezimiz aynı zamanda, Hitit Üniversitesi mensupları, mezunları ve konuklarımıza da sosyal bir mekân olarak hizmet verecek” dedi.
BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ile Genel Sekreter Erdal Kanık’ın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nin toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ettiğini ve bulunduğu coğrafyaya ile topluma her anlamda katkı sağlama gayretinde olduğunu ifade ederek ziyaretinden dolayı Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş’e teşekkür etti.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim