Denetim Komisyonu raporu hakkında söz alan Biçer, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaptırılan damperler Çorum’da yaptırılamaz mı? Belediye’nin mal alımlarında Çorum’un esnaf ve sanatkârlarına öncelik verilemez mi? Su işleri personel hizmet alım ihalesinde 390 kişilik personel çalıştırılması taahhüt edilmiştir. Bu sayı Çorum Belediyesi çalışanları göç önüne alındığında fazla değil midir? Belediye, hizmetlerini yapabilmek için 2019 kişi istihdam etmektedir. Bu sayı fazla değil midir?
Belediye’nin ilgili birimlerine hizmet alım ihalesi yapılırken, istihdam edilecek personelin o iş ile ilgili liyakatı aranmakta mıdır? Örneğin İtfaiye Müdürlüğü’ne yapılan hizmet alım ihalesindeki personelin yangın ve doğal afet ile ilgili eğitimi var mıdır?
Çorum Belediyesi’nin hizmet alımları 37 milyon 110 bin lira, kendi personelinin gideri 23 milyon 624 bin liradır. Toplam personel gideri 60 milyon 734 bin liradır. Belediye’nin acilen personel politikasını gözden geçirmesi gerektiği kanısındayım.
Belediye’nin toplam geliri 200 milyondur. Bu gelirlerin içinde merkezi idareden alınan para 107 milyon liradır. Çorum Belediyesi’nin kendi bünyesindeki toplam geliri ise 92 milyon liradır. Kısa ve uzun vadeli toplam banka borcu ise 45 milyon lira.
Toplam gelirlerimizle borçlarımız göz önüne alındığında yatırımlarımızın mal ve hizmet alımlarımızın gözden geçirilmesinde fayda görüyorum.
2016 yılı bütçesi hazırlanırken, muhalefet temsilcilerinin de bulunmasını öneriyorum. Yardım yapılan birlik, kurum ve kuruluşlardan en büyük payı 890 bin lira ila Belediyespor almıştır. Belediyespor’un giderleri azaltılamaz mı?
2014 yılında Belediye’nin aleyhine açılan dava sayısı 49 iken, 2015 yılında neden 150’ye çıkmıştır?
Son olarak Çorum’daki mahallelere hizmet götürülürken nüfus yoğunluğu göz önüne alınmakta mıdır?”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim