Türk Tarım Orman-Sen Çorum İl Başkanı Necati Gül, Tar-Gel mağduriyetinin sonunda bittiğini açıkladı.
Necati Gül, Tar-Gel mağduriyetinin giderilmesini “ Allah sevdiği kula önce eşeğini kaybettirip üzer, sonra buldurup sevindirir’ sözleriyle değerlendirdi.
TAR-GEL personelinin yıllardır Anayasa, Bakanlık Teşkilat Kanunu, Merkezi Teşkilatlar Kuruluş Kanunu, Harcırah Kanunu, Bakanlık Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliği’ne aykırı çalışmak zorunda kaldığını belirten Gül, kamuda başka hiçbir kurumda görülmeyen ayrımcılığa ve ikinci sınıf muameleye tabi olduklarını, ancak bu mağduriyetin bugün itibariyle sona erdiğini kaydetti.
Tar-Gel çalışanlarının soruna gösterdiği duyarlılıktan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür eden Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bakan Çelik, iyi ki bakan oldu ve yıllardır eylem yaparak, müzakere masalarına taşıyarak, hukuk mücadelesi yürüterek kavgasını yürüttüğümüz bu meseleyi, bilen ve hukuk tanıyan kimliği ile ortaya bir irade koydu. Bu anlamda geçmişte mağdur olmuş arkadaşlarımızı tekraren düşünmeye sevk etmek istiyorum. Acaba geçmiş Bakan olsaydı, bu konuda gösterilen inat kırılabilir miydi? Şimdi bazıları ‘bu konuyu biz çözdük’ diye ortada nara atarken, sormak gerekir ki; geçmişte yok muydunuz? Geçmişte bu mağduriyetler yaşanırken idare ile kol-kola bu mağduriyeti yaşayanları ortak tehdit ederken, o gün bu arkadaşlara kastınız neydi?
Yoksa bu arkadaşları "köy sürgünü" ile tehdit ederek, üye yapmak sizin için kolay yol olduğu için mi, bu arkadaşların problemlerine göz yumdunuz? Şimdi, Tar-Gel mağduriyeti bitti derken, protokolde yer alan "2023 hedeflerine yönelik yeni bir çalışma modelinin ortaya konulmasına ihtiyaç vardır" ibaresi, İnşallah meslektaşlarımıza ve Türk çiftçisine faydalı bir model olarak ortaya çıkar, yeni ayrımcılıklara ve mevzuatsız çalışmalara kapı aralamaz.
Her şeye rağmen Tar-Gel mağduriyeti bittiğine göre, Sayın Bakanı, bu uğurda samimi mücadele eden tüm kuruluşları ve dirayet gösteren meslektaşlarımızı tekraren tebrik ederiz. Ayrıca Tar-Gel mağduru meslektaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetlere sebep olan kişi ve kuruluşları akıllarının bir köşesinde daima saklamaları gerektiğini kendilerine ifade eder, saygılar sunarım.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim